
Kansainväliseksi hitiksi noussut "poltettu juustokakku" on kotoisin Espanjan San Sebastianista. Poikkeuksellista kakussa on sen kunnolla tummunut pinta ja lähes valuvaksi jätetty sisus. Sekä se, että siinä ei ole lainkaan pohjaa!
Baskimaan juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.
-
Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella sileäksi, pari minuuttia. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
-
Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 tunti. Pinta saa tummua kunnolla.
-
Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Irrota kakku vuoasta ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti tai jopa yön yli.
Reseptiä korjattu 21.7.2021 klo 15:50: Kakun pinta paistetaan kunnolla tummaksi, ei mustaksi, kuten ingressissä aiemmin kerrottiin.
Terveiset Donostiasta eli San Sebastianista. Tämä juustokakku on legenda La Viña nimisessä perinteisessä tavernassa. Olemme itseasissa juuri paikan vieressä vanhassa kaupungissa. Tapana on käydä täällä pintxo-kierroksen jälkeen nauttimassa makeana jälkiruokana. Sopii hyvin punaviinin kanssa. Kiitos tästä resptistä ja Baskimaan mainitsemisesta. Eskerrik asko - kiitos!
Vatkataanko kerma?
"Vatkataanko kerma?"
—Ei.
Näyttää herkulliselta, vähän tuo väri epäilyttää? eikä maistu palaneen karvaalta?
Hei! Baskimaan juustokakku tunnetaan myös poltettuna juustokakkuna ja sen koko juju on lähes palanut pinta. Kakku pitää siis uskaltaa paistaa hyvin tummaksi, mutta ei mustaksi. Jos kokeilet, kerro mitä pidit!