
Caprin saarelta kotoisin oleva kakku on pinnalta aavistuksen rapea ja sisältä mantelisen mehevä. Jäähtyneen kakun voi koristella siivilöimällä tomusokeria kakkupaperipalan läpi.
Caprin suklaatorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
-
Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikroaaltouunissa tai kattilassa.
-
Erottele munien valkuaiset keltuaisista omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota seuraavaksi keltuaiset ja sokeri.
-
Sekoita mantelijauhe keltuais-sokerivaahtoon. Lisää suklaa-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi.
-
Anna kakun jäähtyä noin ½ tuntia ennen kuin irrotat sen vadille. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Vinkki Tarjoa kakun kanssa halutessasi pehmeäksi vatkattua kermavaahtoa.