
Raikas vadelmasokeri viimeistelee rapeat churrot, jotka tuovat kivaa vaihtelua esimerkiksi vappupöytään.
Churrot
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan vesi, voi, sokeri ja suola. Nosta kattila liedelle ja lämmitä ensiksi miedolla lämmöllä, kunnes voi on sulanut. Nosta lämpöä sen jälkeen niin, että seos kiehahtaa.
- Kaada jauhot joukkoon ja laske samalla lieden lämpö pienimmälle asteelle. Sekoita seosta voimakkaasti nuolijan tai puukapustan avulla noin minuutin ajan. Tarkoituksena on saada aikaan taikinapallo, joka irtoaa kattilan reunoilta.
- Kaada seos yleiskoneen kulhoon ja lisää sitruunan kuori. Sekoituksessa parhaiten toimii lapavatkain, mutta kananmunien lisääminen onnistuu myös käsin sekoittaen.
- Pyöräytä taikinaa kulhossa lapavatkaimella muutaman kerran ja lisää sen jälkeen kananmunat, joiden rakenne on rikottu haarukalla, muutamassa osassa taikinan joukkoon.
- Kun olet lisännyt kaiken kananmunan, sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.
- Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Varaa uppopaistamista varten paksupohjainen kattila, kattilaan sopiva kansi, reikäkauha ja iso lautanen. Levitä lautaselle talouspaperia.
- Kaada rypsiöljy paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä se 180-asteiseksi.
- Pursota taikinapötköjä öljyn joukkoon. Taikinapalan saa kätevimmin irti pursotuspussin päästä saksilla leikkaamalla.
- Paista churroja noin 2 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta churrot sitten reikäkauhalla leivinpaperin päälle kuivahtamaan.
- Koristelua varten laita tomusokeri kulhoon. Hankaa pakastekuivatut vadelmat siivilän läpi tomusokerin joukkoon ja sekoita hyvin.
- Pyöräytä churrot vadelmasokerissa.
- Kastiketta varten pilko valkosuklaa kulhoon.
- Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se valkosuklaan päälle. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita sitten tasaiseksi.
- Tarjoile churrot lämpimän valkosuklaakastikkeen kanssa.