
Ruudut eivät sisällä Daim-suklaata mutta maistuvat aivan samalta. Raikastukseksi voit tarjota tomusokerissa pyöriteltyjä jäisiä puolukoita.
Daim-ruudut
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen muotoisen vuoan (n. 35 cm x 25 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Mittaa voi, sokeri ja siirappi kattilaan. Murskaa mantelilastuja kevyesti käsin painelemalla ja lisää sitten kattilaan. Keitä seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu selvästi.
- Kaada mantelikrokantti jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi, kunnes krokantti kovettuu.
- Paloittele ja sulata maitosuklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Levitä sula suklaa mantelikrokantin päälle. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin tunniksi.
- Leikkaa levystä pieniä ruutuja. Tarjoa sellaisenaan tai pyörittele koristeeksi jäisiä puolukoita tomusokerissa.