Ruudut eivät sisällä Daim-suklaata mutta maistuvat aivan samalta. Raikastukseksi voit tarjota tomusokerissa pyöriteltyjä jäisiä puolukoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
24 palaa
50 min + 2 t
Helppo
Daim-ruudut
Ainesosat
200
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
muna
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Mantelikrokantti
150
g
voita
3
dl
sokeria
1
dl
vaaleaa siirappia
3
dl
mantelilastuja
Lisäksi
300
g
maitosuklaata
(jäisiä puolukoita, tomusokeria)
Vaiheet
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen muotoisen vuoan (n. 35 cm x 25 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Mittaa voi, sokeri ja siirappi kattilaan. Murskaa mantelilastuja kevyesti käsin painelemalla ja lisää sitten kattilaan. Keitä seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu selvästi.
- Kaada mantelikrokantti jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi, kunnes krokantti kovettuu.
- Paloittele ja sulata maitosuklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Levitä sula suklaa mantelikrokantin päälle. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin tunniksi.
- Leikkaa levystä pieniä ruutuja. Tarjoa sellaisenaan tai pyörittele koristeeksi jäisiä puolukoita tomusokerissa.