Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Sisältä pinkki kakku yllättää raikkaudellaan. Täytteenä on greippimehusta keitetty kiisseli, ja koristeeksi ripotellaan verigreipin kuoriraastetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
015-20 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Greippikakku

Ainekset

100
g
voita sulatettuna
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
raastettua limetin kuorta
3
kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
maitoa
Greippikiisseli
2
dl
verigreipin mehua
1
dl
sokeria
¾
dl
vettä
3
rkl
maissitärkkelystä
2
kananmunankeltuaista
Kostutus
½
dl
vettä
2
rkl
sokeria
2
rkl
limetin mehua
Koristelu
3
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
verigreipin kuorta suikaleina

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka (Ø noin 20 cm).
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  3. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Pese limetti ja raasta 2 tl kuoren vihreää osaa jauhoihin. Säästä limetti kostutukseen.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet, voisula ja maito varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä puu-tikulla.
  5. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia vuoassa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä kokonaan ennen
  6. täyttämistä.
  7. Tee greippikiisseli hyvissä ajoin ennen täyttämistä. Pese verigreippi ja ota kuoresta suikaleita koristelua varten esimerkiksi sitrusraudalla; laita suikaleet kannelliseen rasiaan odottamaan. Purista greipin mehu pieneen kattilaan. Sekoita muut täytteen aineet joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Anna jäähtyä.
  8. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Sekoita kostutusliemen vesi ja sokeri, ja purista limetin mehu joukkoon. Laita alin kakkulevy vadille ja kostuta se. Levitä puolet greippikiisselistä pohjalle. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Kostuta myös ylin, kolmas kakkulevy.
  9. Vaahdota kerma. Lisää sokeri vaahdotuksen loppupuolella. Levitä kermavaahto rennoilla vedoilla kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku kukilla ja verigreipin kuorisuikaleilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1290 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pakastesimpukoista saa aikaiseksi mainion padan, jonka voi tarjoilla sellaisenaan rapeakuorisen leivän kanssa. Liemessä maistuva miso tuo makuun ihanaa umamisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Misosimpukat

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
perunoita
1
rkl
voita
½
pkt (noin 85 g)
pekonikuutioita
1
rkl
tuoretta timjamia
2
dl
valkoviiniä
5
dl
kanalientä
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
misotahnaa
1
pkt (noin 450 g)
sinisimpukoita (pakaste)
Päälle
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori ja kuutioi perunat. Sulata voi padan pohjalla. Paista pekonia, kunnes se saa väriä. Lisää sipuli, valkosipuli, perunat ja timjamin lehdet ja paista sekoitellen noin 5 minuuttia.

  2. Lisää viini, anna sihahtaa ja keitä hieman kasaan. Lisää kanaliemi, kerma ja misotahna ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Nosta lämpöä ja lisää simpukat pakkauksen ohjeen mukaan vielä (3–5 minuutiksi), kunnes ne aukeavat. Heitä aukeamattomat pois.

  3. Hienonna pinnalle persiljaa ja tarjoa heti esimerkiksi parmesaanileipien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealainen chilitah­na ja loraus konjak­kia antavat potkua lempeän makuiseen katkarapukeittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + keittäminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Huijarin hummerikeitto ja raputahna

Ainekset

600
g
kokonaisia katkarapuja
1
pieni sipuli
1
porkkana
½
palsternakka
2
rkl
voita
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
konjakkia
8
dl
vettä
3
rkl
hummerifondia
1
laakerinlehti
1
timjaminoksa
½
ruukku tilliä
1
tl
gochujang-chilitahnaa
2
dl
kuohukermaa
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
kuivaa kuohuviiniä
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Raputahna
1
dl
kuohukermaa
puolet kuorituista katkaravunpyrstöistä
½
ruukku
tilliä
1
tl
gochujang-chilitahnaa
1
rkl
limetin mehua
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Lai­ta pyrstöt jääkaappiin odottamaan keiton valmistumista.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkana ja pals­ternakka. Paista kasviksia voissa kattilas­sa muutama minuutti. Lisää kattilaan noin puolet katkarapujen kuorista ja tomaatti­pyree. Jatka paistamista 2 minuuttia. Lisää konjakki, vesi, fondi, laakerinlehti, timjami ja tilli oksina. Anna liemen hautua kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Siivi­löi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
  3. Valmista raputahna. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Hienonna katkaravun­pyrstöt ja tilli veitsellä. Sekoita kulhossa katkaravut, tilli, chilitahna, limetin mehu ja suola. Kääntele kermavaahto joukkoon.
  4. Vatkaa pienessä kulhossa keittoon tu­leva chilitahna, kerma ja vehnäjauhot ta­saiseksi. Kaada seos liemen joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes keitto sakenee. Tähän menee noin 5–7 minuuttia.
  5. Lisää joukkoon kuohuviini ja kuumenna keitto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Jaa loput katkaravunpyrstöt keittokulho­jen pohjalle ja kauho kuuma keitto pyrstö­jen päälle. Lusikoi raputahnaa keittolauta­sille tai tarjoa se erikseen.

 

Viinisuositus:

Täyteläiselle rapukeitolle on monta hyvää juomaparia, kuten kuiva sherry, roseeviini, samppanja tai val­koviini. Kokeile kypsän hedel­mäistä Louis Max Beaucharme Chardonnayta, 16,24 e, tai kukkaista ja mausteista Adobe Gewürztraminer Reservaa, 10,59 e.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1290 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookoksen ystävä rakastuu appelsiinilla maustettuihin ruotsalaisiin kookoshuippuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan vetäytyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoshuiput

Ainekset

50
g
voita
1
appelsiini
2
kananmunaa
1
dl
sokeria
n. 5¼
dl (200 g)
kookoshiutaleita
Koristeluun
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Pese appelsiini ja raasta puolet oranssista kuores­ta, noin 1 rkl.
  3. Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri jouk­koon. Lisää sulatettu voi, kookoshiutaleet ja appelsiininkuoriraaste. Anna taikinan tekey­tyä 20 minuuttia.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoi­le kahden kostutetun lusikan avulla kartion muotoisia leivonnaisia leivinpaperin päälle.
  5. Paista kookoshuippuja uunin keskitasol­la 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikros­sa. Kasta kookoshuiput suklaaseen ja anna jähmettyä. Voit tarjoilla kookoshuiput myös ilman suklaakoristelua.

Kommentit (0)