Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 9.7.2022

Hannan Pavlova

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Hanna Sumari ja Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Hanna Sumarin pavlovaohje on alun perin tyttären ystävättären äidiltä, joka on asunut pavlovan kotimaassa Australiassa. Herkun kruunaa itsetehty lemon curd.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
2 t 15 min + marengin kuivuminen
Helppo

Hannan Pavlova

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
valkuaista
3
dl
erikoishienoa sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
Maizenaa
2
tl
sitruunan mehua tai valkoviinietikkaa
LEMON CURD
2
dl
sokeria
1
dl
sitruunan mehua
5
keltuaista
(2
sitruunan raastettu kuori)
100
g
kylmää voita kuutioina
PÄÄLLE
6
dl
kuohukermaa
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
tuoreita marjoja tai hedelmiä

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä siihen tarjoiluastiasi kokoinen ympyrä.

  2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Ole tarkka, ettei yhtään pisaraa keltuaista mene valkuaisten sekaan, muuten valkuaiset eivät vaahtoudu. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon sitruunamehu tai etikka.

  3. Jatka vatkaamista, kunnes vaahdosta tulee satiinin kiiltävää ja tiivistä.

  4. Levitä valkuaisvaahto hiukan piirtämääsi ympyrää pienemmäksi ympyräksi leivinpaperille. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta. Paista marenkia noin 1½ tuntia. Onnistunut pohja on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Anna jäähtyä ja kuivua lisää huoneenlämmössä.

  5. Tee marengin kypsyessä lemon curd. Vatkaa sokeri, keltuaiset sekä sitruunan mehu hyvin yhteen mikronkestävässä kulhossa.

  6. Kuumenna seosta mikrossa täysteholla 4–5 minuuttia. Sekoita aina 30 sekunnin välein, kunnes tahna sakenee.

  7. Lisää kuumaan seokseen kylmä voi kuutioina. Sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut ja seos on tasaista. (Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste. Ilman kuoriraastetta tahna on silkkisempää koostumukseltaan.) Jäähdytä.

  8. Tee täyte. Vatkaa sokeri vaahdoksi ja mausta sokereilla. Lusikoi pavlovan päälle lemon curdia, sen jälkeen kermavaahtoa ja koristele marjoilla ja hedelmillä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
pavlova
Kemut
juhli ja nauti
makea leivonta
leivonta
lemon curd

Suosituimmat

Taatelikakku

Täytetty kalkkunanrinta

Mutakakku ruskistetusta voista

Lohi-nuudeliwokki

Luumu-omenatorttu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini