Soppa365 on lisännyt 249 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emma Nordlund

Näyttävä, mutta helppo piparitalo syntyy yhdestä taikinapaketista. Tulostettavat kaavat takaavat onnistuneen lopputuloksen!

Tallenna kuva itsellesi ja printtaa A3-kokoiselle paperille. Tällöin kaavat tulostuvat oikeassa koossa.

Annoksia
1 talo
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Helppo piparkakkutalo ja kaavat

Ainekset

1
pkt (500 g)
piparkakkutaikinaa
1
dl
sokeria (kokoamiseen)
Koristeluun
1
putkilo
valkoista koristelugeeliä (esim. Dr. Oetker)
ranskanpastilleja
pehmeä hopeahelmi -koristelukuulia

Työvaiheet

  1. Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kaulitse taikinalevy leivinpaperin päällä 3–4 mm paksuiseksi levyksi. Vedä taikinalevy ja leivinpaperi uuninpellin päälle. Leikkaa talon osat veitsellä kaavojen mukaan ja muista ottaa ovi talteen. Kaulitse lopusta taikinasta talolle aluslevy (halkaisija noin 20 cm). Jätä talon osien väliin tilaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni paistamisen aikana.
  3. Paista talon osia noin 5–8 minuuttia. Ovi paistuu nopeammin kuin muut osat, joten ota se uunista ennen muita.
  4. Anna piparkakkutalon osien jäähtyä huoneenlämpöisiksi tai mielellään vielä kylmemmiksi (esim. lasitetulla parvekkeella). Osat kovettuvat jäähtyessään, ja silloin niitä on helpompi käsitellä.
  5. Koristele talon osat. Vaakatasossa olevia osia on helpompi koristella kuin valmiiksi koottua taloa. Pursota valkoisella geelillä kehykset ikkunoihin ja oven ympärille. Tee muita haluamiasi koristeita. Paina koristekuulia vielä pehmeään geeliin. Kiinnitä ranskanpastillit kattoon käyttäen geeliä "liimana".
  6. Kokoa talo. Sulata sokeri paistinpannussa ja anna sen saada hieman väriä. Varo, ettet polta sokeria. Kasta talon liitoskohdat varovasti sulaan sokeriin ja paina heti vastakkain, koska sokeri kovettuu nopeasti. Yhdistä ensin seinät ja viimeisenä katto.
  7. Ripottele talon päälle tomusokeria lumeksi.

Kootut vinkit:

Mikäli teet talon vain koristeeksi, voit liimata sen pikaliimalla. Tällöin vältyt tulikuuman sokerin kanssa työskentelyltä.

Jos teet taikinan itse, lisää jauhojen määrää, jotta taikinasta tulee tarpeeksi tiivistä. Pehmeä taikina leviää uunissa, eivätkä osat välttämättä enää sovi toisiinsa.

Kaupassa myydään kiinnitysainetta myös valmiina, mutta sulatettu sokeri on huomattavasti kestävämpää.

Kommentit (4)

Vierailija

Helppous päättyi siihen, että pitää tulostaa A3-kokoiselle paperille...

Vierailija

Just joo, kaikillahan on A3-tulostin?!?!

Mummo maalta

Voihan sen tulostaa A4:lle ja suhteessa suurentaa. Sehän on helppoa.

Vierailija

Tai zoomaatte tietokoneen näytöltä oikean kokoiseksi ja piirrätte siitä suoraan leivinpaperille niin ei tarvitse tulostaa mitään. :) 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mozzarellalla gratinoitu tomaattinen simpukkavuoka on ruokatoimittaja Anu Braskin matkamuisto Sloveniasta. Ihanaa ruuassa on paitsi maku, myös helppous. Ainekset kypsyvät nimittäin yhdessä vuoassa kuplivan kuumaksi herkuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea simpukka-mozzarellavuoka

Ainekset

1
pkt (450 g)
sinisimpukoita (pakaste esim. Pirkka)
1
tlk (400 ml)
kuorittuja säilyketomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua tilliä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
kpl (à 125 g)
mozzarella di bufalaa
Persiljaöljy
1
ruukku
lehtipersiljaa
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Lisäksi
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin persiljaöljy. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne ja 1 dl oliiviöljyä kulhossa. Mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun simpukat valmistuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita jäiset simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Yhdistä säilyketomaatit, ½ dl oliiviöljyä ja mausteet laakeassa, korkeareunaisessa uunivuoassa. Painele muutama tomaatti haarukalla soseeksi, jätä loput kokonaisiksi. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes seos on kuplivan kiehuvaa.
  4. Ota vuoka uunista, lisää simpukat ja revi juusto isoiksi paloiksi päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
  5. Lusikoi kuuman ruuan päälle reilusti persiljaöljyä ja tarjoa ruoka rapean maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pannukakku leivotaan piimään ja maustetaan olutmailtailla ja siirapilla. Saaristolaisleivältä makuja lainaava pannari saa päälleen katkarapuskagenia.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Saaristolaispannari katkaraputäytteellä

Ainekset

4
munaa
1
l
piimää
5
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1
dl
olutmaltaita
1
tl
suolaa
½
dl
tummaa siirappia
1
dl
sulatettua voita
Katkaraputäyte
2
prk
smetanaa
350
g
katkarapuja
1
sitruuna
1
tl
suolaa
½
dl
kaviart -merilevämätiä
tuoretta tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää noin kolmasosa piimästä. Lisää siirappi, jauhot, olutmaltaat ja suola. Sekoita. Lisää loput piimästä. Sulata voi ja sekoita se taikinan joukkoon.
  2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskiosassa ensin 15 minuuttia, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista vielä toiset 15 minuuttia.
  3. Anna pannarin jäähtyä hetki. Sulata sillä välin katkaravut siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Purista niistä vesi pois. Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa talteen.
  4. Kumoa smetanarasiat kulhoon. Sekoita joukkoon suola, ruokalusikallinen sitruunamehua ja katkaravut. Levitä smetana pannarin päälle.  Koristele sitruunankuorella, tillillä ja kaviartilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Koko pellin kokoinen sinihomejuustopiirakka on varma juhlahitti. Leikkaa piirakka pieneksi neliöiksi ja viimeistele palat makeilla viikunoilla tai päärynäsiivuilla.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
20 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuustopeltipiirakka

Ainekset

800
g
suolaista piirakkataikinaa
500
g
sinihomejuustoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kermaa
2
tl
mustapippuria, jauhettuna myllystä
4
munaa
Lisäksi
8
viikunaa
timjamiruukku
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sulata pakastetaikinat. Asettele taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikinat yhtenäiseksi koko pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi. Pistele haarukalla levyyn painaumia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Murusta sinihomejuusto kulhoon, lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää mustapippuri. Riko munat joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Paista 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut aavistuksen väriä pintaansa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Lohko viikunat tai siivuta ne kiekoiksi. Leikkaa timjamista oksia. Leikkaa piirakka ruuduiksi ja aseta jokaisen ruudun päälle viikunasiivu, timjamioksa ja valuta vielä vähän hunajaa.

Kommentit (1)

Kookosmaito

Taatelikakun olen monet vuodet tehnyt niin että vaihdan veden tilalle kookosmaidon,tulee taivaallisen hyvä ja suussa sulava kakku

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Aperol ei ole vain kesäjuoma vaan sen voi kuumentaa glögiksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aperol-glögi

Ainekset

2
appelsiinia
4
dl
puolimakeaa valkoviiniä
4
dl
aperolia
1
ps
glögimausteita

Työvaiheet

  1. Pese appelsiinit huolellisesti. Irrota toisesta appelsiinista kuorimaveitselläkuoren oranssi kerros. Laita kuorisiivut kattilaan. Puolita appelsiini ja purista mehu kattilaan. Leikkaa toinen appelsiini renkaiksi.
  2. Mittaa kattilaan myös viini ja Aperol. Lisää glögimausteet. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti, jotta mausteet ehtivät uuttua. Juoma on valmis, kun se höyryää.
  3. Kaada juoma kuppeihin ja koristele appelsiinisiivuilla.

Kommentit (0)