ET-lehti on lisännyt 330 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström ja Piia Arnould

Leipurin panostus herkkulaudalle ovat kahden maun pikkupuustit sekä helpot, gluteenittomat pistaasikeksit. Suuri osa tarjottimen herkuista löytyy helposti kaupan hyllystä. Valmiit marengit ja macaron-leivokset saat esille vain paketit avaamalla. Lisää niiden väleihin suklaata, väreihin sopivia makeisia ja tuoreita marjoja. Koristele kukilla, niin saat upean juhlatarjoilun pienellä vaivalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 pullaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkulauta

Ainekset

VEGAANISET PIKKUPULLAT
dl
kauramaitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
2
rkl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
n. 6
dl
vehnäjauhoja
100
g
maidotonta leivonta-margariinia
VOITELUUN
½
dl
kauramaitoa
UNIKONSIEMENTÄYTE
1
prk (43 g)
unikonsiemeniä
½
dl
kauramaitoa
4
rkl
sokeria
1
rkl
maidotonta margariinia
¼
tl
kardemummaa
MUSTIKKATÄYTE
½
rs (115 g)
appelsiinimarmeladia
2
dl
mustikoita

Työvaiheet

  1. Kuumenna neste kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokerit, suola ja osa jauhoista. Sekoita tasainen taikina.

  2. Lisää vähitellen loput jauhot ja margariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina on pehmeän kimmoista ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Sekoita taikinan noustessa unikonsiementäyte. Laita siemenet, neste, sokeri, margariini ja kardemumma pieneen kattilaan. Kuumenna niin, että sokeri liukenee ja osa nesteestä haihtuu. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 15 minuuttia. Soseuta täyte sauvasekoittimella.

  4. Jaa taikina kahtia. Kauli palat ohuiksi levyiksi.

  5. Levitä toiselle levylle unikonsiementäyte. Kääri levy rullalle molemmilta sivuilta niin, että kaksi rullaa kohtaavat keskellä. Leikkaa pullia ja nipistä ne alapuolelta sydämen muotoon.

  6. Levitä toiselle levylle marmeladi, lisää mustikoita ja kääri rullalle. Leikkaa pulliksi.

  7. Nosta pullat pelleille, peitä liinoilla ja anna nousta noin 15 minuuttia. Voitele kohonneet pullat kaurajuomalla.

  8. Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia.

VINKKI! Koristele pullat sitruunaisella tomusokerikuorrutteella. Sekoita 1 rkl sitruunan mehua, 1 rkl raastettua sitruunankuorta ja 1 dl tomusokeria tahnaksi. Valuta jäähtyneiden pullien pinnalle.

PISTAASIKEKSIT

Ainekset

2
dl (100 g)
kuorittuja suolattomia pistaaseja
dl
kaurajauhoja (gluteeniton)
1
dl
tomusokeria
100
g
maidotonta margariinia
1
rkl
kauramaitoa
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Jauha pähkinät tehosekoittimessa lähes tahnamaiseksi muruksi. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia sekoittimen tehosta riippuen.

  2. Lisää pähkinöiden joukkoon jauhot, sokeri ja huoneenlämpöinen rasva. Sekoita tasaiseksi. Lisää vielä tilkka nestettä ja suola. Pyöräytä taikina sekaisin ja nosta vähintään tunniksi jääkaappiin.

  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita tomusokeri lautaselle. Pyöritä taikinasta pieniä palloja, laita ne tomusokeriin ja kuorruta. Laita keksipallot leivinpaperin päälle pellille. Paina pallot varovasti hieman litteämmiksi.

  4. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Jäähtyessään keksit kovettuvat ja mureutuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.