
Mehevän kuusen kierteissä on kardemummaa, appelsiinia ja inkivääriä.
Inkiväärinen pullakuusi
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.
- Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola. Lisää taikinaan puolet jauhoista.
- Vatkaa taikinaa puuhaarukalla tai yleiskoneessa viisi minuuttia, jotta syntyy hyvä sitko.
- Pehmennä voi mikrossa tai kattilassa. Lisää hieman jäähtynyt rasva ja loput jauhot taikinaan muutamassa erässä.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunasta. Ripottele pinnalle jauhoja.
- Peitä kulho liinalla. Nostata kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa sitä hetki käsin. Kauli taikinasta 50 x 40 -senttinen levy.
- Levitä levylle pehmeää voita ja marmeladia. Kääri levy rullalle. Leikkaa päätypalat pois. (Ne voi paistaa erillisinä pullina.) Paloittele rulla 15 palaan.
- Asettele palat pellille leivinpaperin päälle kuusen muotoon. Nostata pullia liinan alla puolisen tuntia.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Voitele pullat munalla ja ripottele päälle puolet sukaateista. Paista pullaa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
-
Sekoita tomusokeri ja inkiväärimehu pursotettavaksi kuorrutteeksi. Koristele pulla kuorrutteella, tomusokerilla, nonparelleilla ja lopuilla sukaateilla.
Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmista sokerikuorrutetta.