
Rakastatko englantilaista hedelmäkakkua? Alta löydät takuuhyvän ohjeen. Juhlapöydän jälkkäriksi kakku muuntuu jäätelöllä ja kinuskilla.
Englantilainen hedelmäkakku säilyy hyvin käärittynä jääkaapissa pari viikkoa. Maku vain paranee säilytettäessä.
Joulukakkuterriini englantilaisesta hedelmäkakusta
Ainekset
Työvaiheet
-
Leivo englantilainen hedelmäkakku hyvissä ajoin etukäteen (ohje alla) tai käytä kaupan valmista kakkua.
-
Anna jäätelön olla huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa vuoka ja kakkuviipaleet.
-
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (14 cm x 21 cm) kelmulla.
-
Leikkaa kakusta noin 2 cm:n paksuisia suorakaiteen muotoisia paloja ja kostuta ne konjakilla tai omenamehulla.
-
Levitä puolet jäätelöstä tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Lado kakkupalat jäätelön päälle. Levitä loppu jäätelö kakkupaloille. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi.
-
Tarjoa terriini kinuskin kanssa. Koristele halutessasi suklaatähdin ja nonparellein.
Vinkki Terriiniin sopivat myös esimerkiksi stracciatella- tai pähkinäjäätelöt. Raikkautta voit lisätä tarjoamalla jälkiruoan marjojen tai hedelmien kanssa.
Englantilainen hedelmäkakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää konjakki. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele pähkinät ja kuivatut hedelmät jauhoseokseen. Yhdistä jauhoseos voi-kananmunavaahdon kanssa.
-
Kaada taikina suorakaiteen malliseen vuokaan (vet. 1–1½ l). Paista uunin alatasossa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva.
-
Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia vuoassaan. Kumoa, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.