Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 136 keittokirjaan.
OHJE Maija Soljanlahti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Marjapannari on terveellinen iltapalaherkku, kun tekee mieli jotain hyvää. Sokeria tulee vain nimeksi ja marjoista saa kuituja ja vitamiineja.

Kun tekee mieli jotain hyvää, mutta kuitenkin haluaisi syödä kohtuullisen terveellisesti, kannattaa muistella helppoja lapsuudesta tuttuja leipomuksia.

Pannari on yksi näistä nopeista herkuista, ja tällä ohjeella tehtynä myös täynnä kuituja sekä vitamiineja. Pannaritaikinaan voi käyttää kaurajuomaa sekä kaurahiutaleita. Kaurajuomasta pannari saa hieman makeutta, joten lisättyä sokeria ei tarvita taikinaan.

Pannari paistetaan uuni- tai piirakkavuoassa, joka laitetaan aluksi uuniin pienen voinokareen kera. Kun voi on sulanut, taikina kaadetaan päälle. Pinnalle ripotellaan marjoja sekä pari ruokalusikallista sokeria, marjojen happamuuden mukaan. Valmis pannari herkutellaan lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-marjapannari

Ainekset

2
kanamunaa
½
l
maitoa tai kaurajuomaa
2
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1
rkl
voita tai maidotonta margariinia
4
dl
tuoreita marjoja (herukoita, puolukoita, mustikoita tai vadelmia)
1–3
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito tai kaurajuoma, jauhot, kaurahiutaleet ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  3. Laita voinokare piirakkavuokaan ja laita uuniin. Kun voi on sulanut, ota kuuma vuoka ulos uunista ja kaada taikina sulaneen rasvan päälle. Ripottele marjat ja sokeri päälle. Säädä sokerin määrä marjojen happamuuden mukaan.

  4. Kypsennä pannukakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa marjapannari lämpimänä.

Vinkki Voit valmistaa pannarin myös pakastemarjoista. Käytä ne kohmeisina ja sekoita marjojen joukkoon 1 rkl perunajauhoja ennen kuin lisäät ne pannaritaikinan päälle. Kypsennä pannaria tarvittaessa noin 10 minuuttia kauemmin.

Kommentit (4)

Soikku

Tästä tuli ihan oikeesti PANNUkakku lättänä, jäänee syömättä. Ei varmaan kukaan testannut tätä

Ei mikään ruuanlaittaja.

Mä olen tuohon tapaan varioinut savolaista ohraryynirieskaa. Yksi versio on mustikkainen. Makeutena oli uunissa paahdettu spagettikurpitsa, joka menee uunissa niin makeaksi, ettei sitä voi käyttää oikeissa ruuissa.
Mutta voi ryynirieskan varioida minkälaiseksi vaan muuksikin kuin mustikkarieskaksi. Ja hällä väliä mitä siihen laittaa sekaan, kunhan maut jollain lailla sopivat yhteen. Mutten laita ikinä sokeria, hunajaa, siirappia enkä valkeita vehnäjauhoja. Ei ole muidenkaan ainesosien kanssa niin nöpönuukaa tuleeko kaikkia ohjeen mukaisia ja minkä verran. Kunhan on niitä ohraryynejä ja ne turvotettu kunnolla, etteivät jää kovin koviksi. Yksi versio oli semmoinen, missä oli seassa salviaa, iisoppia ja mäkimeiramia ja päällä reilusti tomaattia, lisää salviaa ja vähän juustoraastetta. Nyt on menossa versio, jossa on muikkuja, valkosipulia, paprikaa, tilliä, mäkimeiramia, salviaa, ruisjauhoa. Periaatteessa melkein mitkä tahansa ruuanjämät voi piilottaa tällaiseen ryynirieskaan pieneksi silputtuna tai hienonnettuna. Kuivuneet leivänkannikatkin pehmeiksi liotettuna ja eilinen soppa soseutettuna. Tai 'makeassa' versiossa muumioituneet korvapuustit ja kuivuneet kakunpalaset tai jämäkahvi.

Vierailija

Marjat laitan vasta syödessä lautaselle, vitamiinit säilyy paremmin ja marjat tuoreena parempia.

Vierailija

Tässä pannarissa  joko nestemäärä on liian suuri, tai  Jauho ja kauraryynimäärä liian pieni

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

ET-lehti on lisännyt 337 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Munakasmuffinit maistuvat niin kylminä kuin uunituoreinakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakasmuffinit

Ainekset

5
kananmunaa
¾
dl
kermaa
1
dl
juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria
1
pkt (180 g)
savukinkkua
1
suippopaprika
1
ruukku tuoretta basilikaa
LISÄKSI
8
kpl
Amerikan muffinssivuokia

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, juustoraaste, jauho ja mausteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Laita kertakäyttöiset isot muffinivuoat muffinipellin koloihin.

  3. Paina kinkkusiivut vuokien sisälle kuin kupiksi. Kuutioi paprika, hienonna basilika ja jaa ne muffinivuokiin. Kaada päälle munaseosta. Paista uunissa 20–25 minuuttia.