
Marjapannari on terveellinen iltapalaherkku, kun tekee mieli jotain hyvää. Sokeria tulee vain nimeksi ja marjoista saa kuituja ja vitamiineja.
Kun tekee mieli jotain hyvää, mutta kuitenkin haluaisi syödä kohtuullisen terveellisesti, kannattaa muistella helppoja lapsuudesta tuttuja leipomuksia.
Pannari on yksi näistä nopeista herkuista, ja tällä ohjeella tehtynä myös täynnä kuituja sekä vitamiineja. Pannaritaikinaan voi käyttää kaurajuomaa sekä kaurahiutaleita. Kaurajuomasta pannari saa hieman makeutta, joten lisättyä sokeria ei tarvita taikinaan.
Pannari paistetaan uuni- tai piirakkavuoassa, joka laitetaan aluksi uuniin pienen voinokareen kera. Kun voi on sulanut, taikina kaadetaan päälle. Pinnalle ripotellaan marjoja sekä pari ruokalusikallista sokeria, marjojen happamuuden mukaan. Valmis pannari herkutellaan lämpimänä.
Kaura-marjapannari
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito tai kaurajuoma, jauhot, kaurahiutaleet ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-
Laita voinokare piirakkavuokaan ja laita uuniin. Kun voi on sulanut, ota kuuma vuoka ulos uunista ja kaada taikina sulaneen rasvan päälle. Ripottele marjat ja sokeri päälle. Säädä sokerin määrä marjojen happamuuden mukaan.
-
Kypsennä pannukakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa marjapannari lämpimänä.
Vinkki Voit valmistaa pannarin myös pakastemarjoista. Käytä ne kohmeisina ja sekoita marjojen joukkoon 1 rkl perunajauhoja ennen kuin lisäät ne pannaritaikinan päälle. Kypsennä pannaria tarvittaessa noin 10 minuuttia kauemmin.
Tästä tuli ihan oikeesti PANNUkakku lättänä, jäänee syömättä. Ei varmaan kukaan testannut tätä
Mä olen tuohon tapaan varioinut savolaista ohraryynirieskaa. Yksi versio on mustikkainen. Makeutena oli uunissa paahdettu spagettikurpitsa, joka menee uunissa niin makeaksi, ettei sitä voi käyttää oikeissa ruuissa.
Mutta voi ryynirieskan varioida minkälaiseksi vaan muuksikin kuin mustikkarieskaksi. Ja hällä väliä mitä siihen laittaa sekaan, kunhan maut jollain lailla sopivat yhteen. Mutten laita ikinä sokeria, hunajaa, siirappia enkä valkeita vehnäjauhoja. Ei ole muidenkaan ainesosien kanssa niin nöpönuukaa tuleeko kaikkia ohjeen mukaisia ja minkä verran. Kunhan on niitä ohraryynejä ja ne turvotettu kunnolla, etteivät jää kovin koviksi. Yksi versio oli semmoinen, missä oli seassa salviaa, iisoppia ja mäkimeiramia ja päällä reilusti tomaattia, lisää salviaa ja vähän juustoraastetta. Nyt on menossa versio, jossa on muikkuja, valkosipulia, paprikaa, tilliä, mäkimeiramia, salviaa, ruisjauhoa. Periaatteessa melkein mitkä tahansa ruuanjämät voi piilottaa tällaiseen ryynirieskaan pieneksi silputtuna tai hienonnettuna. Kuivuneet leivänkannikatkin pehmeiksi liotettuna ja eilinen soppa soseutettuna. Tai 'makeassa' versiossa muumioituneet korvapuustit ja kuivuneet kakunpalaset tai jämäkahvi.
Marjat laitan vasta syödessä lautaselle, vitamiinit säilyy paremmin ja marjat tuoreena parempia.
Tässä pannarissa joko nestemäärä on liian suuri, tai Jauho ja kauraryynimäärä liian pieni