
Lapsuuden helppo herkku saa pienen raikkaan twistin, kun kauralastut maustetaan sitruunankuorella.
Kauralastut ovat lapsuudesta tuttu herkku, joita tekemällä moni on opetellut leipomista. Niiden resepti on helppo eikä vaadi montaa eri välivaihetta.
Tällä reseptillä saat lastuista erityisen hyviä. Salaisuus on raikkaassa sitruunaisessa maussa, joka saadaan aikaan, kun taikinaan lisätään yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori. Sitruunan kuorta käytettäessä on tärkeää, että mukaan tulee vain ohut kerros keltaista kuorta, eikä sen alla olevaa valkoista kerrosta, joka tekee mausta heti karvaan.
Kauralastujen paistamisessa on myös hyvä muistaa, että ne leviävät todella paljon. Pienet nokareet pellillä kaukana toisistaan ja keksien tarkkailu paiston aikana takaavat herkullisen lopputuloksen.
Kauralastut
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita kaurakeksien valmistus mittaamalla kuivat aineet kulhoon. Sekoita.
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
- Lisää sitruunan raastettu kuori voihin ja sekoita seos kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Nostele taikinasta reiluja teelusikallisia leivinpaperin päälle pellille. Jätä taikinakekojen väliin reilusti tilaa, sillä kauralastut leviävät uunissa.
- Paista kauralastuja 200-asteisessa uunissa noin 6–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes ne ovat vaalean ruskeita.
Sitruuna allergisena kysyn,; miksi joka paikkaan pitää laittaa sitruunaa?
Älä laita voihan sen jättää pois se on mauste
Voi luoja tuota sitruuna-allergikon kommenttia?!?
Sitruuna-allergiselle löytyy googlamalla sen sata ohjetta ilman sitruunaa. So simple!
Sitruunaa en koskaan laita mutta Marianne crunch vie ihan uuteen potenssiin
Voi hyvänen aika tuota viimeistä kommenttia!Siitä saattaa loukkaantua joku impotentti olipa sitruuna-allergiaa tahi ei.
Tyttären tyttären kanssa tein näitä. Joululta oli jäljellä syömätöntä suklaata.
Sulatettiin (älkää vain kysykö millaista ja paljonko) ja valutettiin jäähtyneiden keksien päälle.
Joku vika niihin taisi tulla, kun katosivat pelliltä heti kun suklaa oli kovettunut..?
Suolaa ei ehkä tarvitsisi olla noin paljon. Puolitan ensi kerralla. Nyt oli ehkä omaan makuun turhan suolaisia. Muuten hyvä ohje !
Sitruuna toi kivan lisän, mutta olen samaa mieltä, että suolaa on liikaa. 1/2tl tai ripaus suolaa riittää hyvin.
Suolaa oli todellakin liikaa, miksi pikkuleipiin pitää laittaa suolaa, kun sen käyttöä pitäisi yleensäkin vähentää.
Minä laitan kaikkiin makeisiin leivonnaisiin aina suolaa, mutta vain hyppysellisen.