
Kätke filotaikinan väliin keksitaikinaa! Nämä rapean mehevät baklavat häviävät purkista salamannopeasti.
Keksitaikinatäytteinen baklava
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata filo- ja keksitaikinat pakkausten ohjeiden mukaan.
- Rullaa filotaikina auki, leikkaa taikinalevyt puoliksi (kahdeksi noin 24 cm:n levyiseksi palaksi) ja peitä ne kostealla keittiöpyyhkeellä. Näin ne eivät kuivu. Leikkaa taikinalevyt päistä vähän kapeammiksi siten, että ne mahtuvat vuokaan. Käytä ylimääräiset taikinalevyt baklavan keskikerroksina.
- Siivuta keksitaikina 3–5 mm:n paksuisiksi kiekoiksi.
- Rouhi pähkinät esimerkiksi yleiskoneella tai kulhossa perunamuusinuijalla. Mausta pähkinärouhe appelsiininkuorella.
- Sulata voi.
- Voitele vuoka (25 cm x 35 cm).
- Aseta kaksi filotaikinalevyä vuoan pohjalle ja sivele sulatetulla voilla. Lisää seuraava taikinalevy ja voitele. Jatka näin, kunnes olet käyttänyt puolet taikinalevyistä.
- Levitä seuraavaksi filotaikinan pinnalle keksitaikinakiekkoja tasaisena kerroksena. Ripottele keksitaikinan päälle pähkinärouhe.
- Levitä pähkinärouheen päälle filotaikinalevy ja voitele. Toista, kunnes olet käyttänyt kaikki taikinalevyt. Sivele vielä päällimmäisen levyn pinta voisulalla.
- Leikkaa terävällä veitsellä baklava paloiksi ennen paistoa. Riittää, että veitsi kulkee päällimmäisten filotaikinakerrosten läpi keksikerrokseen asti.
- Paista baklavaa 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
- Baklavan paistuessa kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Poista sitten kanelitanko ja anna kiehua viitisen minuuttia.
- Lusikoi siirappia uunikuuman baklavan päälle.
- Anna baklavan tekeytyä 5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään ennen sen leikkaamista ja tarjoilua.