Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 28.7.2022

Kello kahden kakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tämä iltapäiväkahveille sopiva kesäkakku on varsinainen herkkis. Koristele se syötävillä kukilla, kirsikoilla ja kermapursotuksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 viipaletta
1 t + kakun jäähtyminen
Helppo

Kello kahden kakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
dl
tuoreita kirsikoita
200
g
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
ruokosokeria
4
kananmunaa
3
dl
(erikois)vehnäjauhoja
1½
tl
leivinjauhetta
½
tl
aitoa vaniljaa jauheena
VUOKAAN
voita
korppujauhoja
KORISTELUUN
2
dl
kuohukermaa
1–2
dl
tuoreita kirsikoita
syötäviä kukkia
mintunlehtiä

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota (sileäpohjainen) rengasvuoka (Ø 24 cm, vetoisuus 1,8 l).

  2. Poista kirsikoista kivet.

  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Riko munat pieneen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Valuta munat voi-sokerivaahtoon muutamassa erässä samalla vatkaten.

  4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljajauhe. Lisää ne taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon kirsikat. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.

  5. Kypsennä kakkua uunissa keskitasoa alemmalla tasolla 30–35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

  6. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa se lautaselle. Anna jäähtyä.

  7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se halutessasi tomusokerilla. Pursota kermasta jäähtyneen kakun pintaan ruusukkeita. Koristele kakku tuoreilla kirsikoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
makea leivonta
leivonta
kesä
Kemut
juhli ja nauti
kirsikka

Suosituimmat

Taatelikakku

Täytetty kalkkunanrinta

Mutakakku ruskistetusta voista

Lohi-nuudeliwokki

Luumu-omenatorttu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini