
Tämä iltapäiväkahveille sopiva kesäkakku on varsinainen herkkis. Koristele se syötävillä kukilla, kirsikoilla ja kermapursotuksilla.
Kello kahden kakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota (sileäpohjainen) rengasvuoka (Ø 24 cm, vetoisuus 1,8 l).
-
Poista kirsikoista kivet.
-
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Riko munat pieneen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Valuta munat voi-sokerivaahtoon muutamassa erässä samalla vatkaten.
-
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljajauhe. Lisää ne taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon kirsikat. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
-
Kypsennä kakkua uunissa keskitasoa alemmalla tasolla 30–35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
-
Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa se lautaselle. Anna jäähtyä.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se halutessasi tomusokerilla. Pursota kermasta jäähtyneen kakun pintaan ruusukkeita. Koristele kakku tuoreilla kirsikoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.