Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Amerikkalainen key lime pie on kotoisin Floridasta, jossa kasvaa key-limettejä. Makean marengin sijasta kuppikakuissa on lime curd -kuorrute.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 h + kuppikakkujen jäähtyminen noin 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Key lime pie -kuppikakut

Ainekset

5
digestive-keksiä
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria
Kuppikakut
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
sokeria
2
(huoneenlämpöistä) kananmunaa
2
tl
vaniljaesanssia (tai vaniljasokeria)
1
dl
maitoa
½
dl
limetin mehua
1
tl
limetin kuoriraastetta
Kuorrutus
150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
lime curdia
1
tl
vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
2
tl
limetin mehua
muutama tippa
vihreää elintarvikeväriä
noin 3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipellin kolot paperisilla muffinivuoilla.

  2. Rouhi pohjan keksit muruksi (esimerkiksi kaulimen avulla muovipussissa). Sulata voi. Sekoita keksimurut, voi ja sokeri tasaiseksi. Painele seos muffinivuokien pohjalle (säästä ripaus päälle koristeluun).

  3. Sekoita kuiva-ainekset keskenään. Kuutioi voi ja vatkaa vaahdoksi. Lisää sokeri erissä.

  4. Lisää lopuksi munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vanilja ja puolet kuiva-aineksista.

  5. Kääntele joukkoon maito, limetin mehu, kuoriraaste ja loput kuiva-ainekset vuorotellen.

  6. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja jaa vuokiin. Paista noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

  7. Tee kuorrutus. Kuutioi voi. Vatkaa keskenään voi, lime curd, vanilja ja elintarvikeväri. Lisää tomusokeria erissä, kunnes kuorrute on pehmeää.

  8. Kuorruta. Ripottele päälle limen kuoriraastetta ja keksimurua. Kuppikakut ovat parhaimmillaan samana päivänä.

Kommentit (4)

Vierailija

Kuorrutuksen tarvittavan lime curdin ohje puuttuu, se olisi kiva lisäys. Ohjeen voi toki etsiä netistä, mutta tämä ohje jää vähän puolinaiseksi ilman sitä.

Vierailija

Kts kohta 7: ainekset sekoitetaan yhteen.

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Lime curd on valmis tuote, joka löytyy (useammassa merkissä) hyvinvarustellun kaupan hillohyllyltä.

Keitsi

Koska ja mihin se tekstissä mainittu "kondensoitu maito" lisätään

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3090 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Joulutortuista saa astetta parempia, kun luumuhillon lisäksi torttuihin laittaa täytteeksi pehmeää ricottajuustoa, luumusiivuja ja raikastaa maun lemon curdilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaiset luumutortut

Ainekset

1
pkt (500 g)
lehtitaikinalevyjä
dl
luumumarmeladia
1
sitruuna
dl
ricottajuustoa
5–6
tummaa luumua
KIILLE
½
dl
lemon curdia
2
rkl
vettä
LISÄKSI
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Levitä jäiset taikinalevyt leivinpaperille sulamaan noin 15 minuutiksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Puolita taikinalevyt terävällä veitsellä tasakokoisiksi neliöiksi. Tee taikinaneliön kahteen vastakkaiseen kulmaan, noin sentin päähän reunasta, 2 cm pitkät viillot. Taita leikatut kulmat palan keskelle ja paina kevyesti kiinni.

  3. Jaa luumumarmeladi tortuille. Pese ja raasta sitruunan kuori. Mausta ricotta sitruunankuorella ja lusikoi tortuille marmeladin päälle. Halkaise luumut, poista kivet ja viipaloi hedelmät. Aseta viipaleet viuhkamaisesti tortuille. Voitele reunat kananmunalla ja kypsennä uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Kuumenna lemon curd ja vesi pienessä kattilassa. Sivele seos kiilteeksi tortuille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Yksinkertaiset uunipäärynät maistuvat myös (vegaanisen) jäätelön kanssa. Vinkki tulevaan: tässä on helppo ja herkullinen joulujälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipäärynät

Ainekset

4
(kotimaista) päärynää
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
(sulatettua) kookosöljyä tai rypsiöljyä
4
tl
sokeria
½
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
TARJOILUUN
vaahdotettua kasvikermaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Puolita päärynät (pituussuunnassa) ja kaiva hedelmäkota pois pienellä lusikalla, meloniraudalla tai veitsenkärjellä. Laita leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan.

  3. Lorauta päälle vaahterasiirappia, sitruunan mehua, etikkaa ja öljyä. Ripottele sokeri ja mausteet päälle.

  4. Käännä päärynät leikkuupinta alaspäin ja kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Käännä leikkuupinta ylös ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja kunnolla karamellisoituneita.

  6. Tarjoa vaahdotetun kasvikerman (ja vuokaan valuneen kastikkeen) kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3090 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kotileipojat innostuivat kokeilemaan oliiviöljykakusta erilaisia versioita. Porkkanakakkuun oliiviöljy sopii täydellisesti, sillä sekä mieto että vahvanmakuinen öljy toimii porkkanan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-oliiviöljykakku

Ainekset

3–4
porkkanaa (n. 3½ dl hienoa raastetta)
3
kananmunaa
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
dl
oliiviöljyä
VUOKAAN JA PINNALLE
2
rkl
voita tai margariinia vuokaan
3
rkl
erikoishienoa sokeria
1
rkl
kanelia
LISÄKSI
(ricottajuustoa)

Työvaiheet

  1. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus noin 1,2 l). Yhdistä sokeri ja kaneli, ja ripottele seoksesta n. 2/3 vuokaan. Säästä loppu kanelisokeri viimeistelyyn.

  2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kääntele jauhoseos, oliiviöljy ja porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

  4. Ripottele loppu kanelisokeri kakun pinnalle. Tarjoa kakun kanssa halutessasi kevyesti vatkattua ricottaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3090 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Amerikkalainen red velvet -kakku kätkee sisäänsä juustokakkuisen makuraidan. Mikä parasta, tämän kakun valmistuksessa voi jättää sähkövatkaimen lomalle ja vain sekoitella aineet kulhossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Red velvet-juustokakku

Ainekset

TÄYTE
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
dl
tomusokeria
1
kananmuna
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunamehua
4
rkl
vehnäjauhoja
KAKKUTAIKINA
5
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
tl
suolaa
tl
ruokasoodaa
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
dl
piimää
dl
rypsiöljyä tai voisulaa
2
isoa kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
(punaista elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Voitele iso (vetoisuus noin 2,4 l) pinnoitettu kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  2. Tee ensin täyte. Laita kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita pallovatkaimella.

  3. Valmista kakkutaikina toisessa kulhossa sekoittamalla jauhot, sokeri, kaakaojauhe, suola ja ruokasooda yhteen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kannussa. Lisää joukkoon piimä, öljy, vaniljasokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri. Sekoita piimäseos jauhoseokseen.

  4. Kaada kolmasosa kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi täyte päälle siten, että vuoan reunoille jää kakkutaikinaa. Lisää loput kakkutaikinasta vuokaan.

  5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (0)