Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Amerikkalainen key lime pie on kotoisin Floridasta, jossa kasvaa key-limettejä. Makean marengin sijasta kuppikakuissa on lime curd -kuorrute.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 h + kuppikakkujen jäähtyminen noin 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Key lime pie -kuppikakut

Ainekset

5
digestive-keksiä
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria
Kuppikakut
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
sokeria
2
(huoneenlämpöistä) kananmunaa
2
tl
vaniljaesanssia (tai vaniljasokeria)
1
dl
maitoa
½
dl
limetin mehua
1
tl
limetin kuoriraastetta
Kuorrutus
150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
lime curdia
1
tl
vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
2
tl
limetin mehua
muutama tippa
vihreää elintarvikeväriä
noin 3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipellin kolot paperisilla muffinivuoilla.

  2. Rouhi pohjan keksit muruksi (esimerkiksi kaulimen avulla muovipussissa). Sulata voi. Sekoita keksimurut, voi ja sokeri tasaiseksi. Painele seos muffinivuokien pohjalle (säästä ripaus päälle koristeluun).

  3. Sekoita kuiva-ainekset keskenään. Kuutioi voi ja vatkaa vaahdoksi. Lisää sokeri erissä.

  4. Lisää lopuksi munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vanilja ja puolet kuiva-aineksista.

  5. Kääntele joukkoon maito, limetin mehu, kuoriraaste ja loput kuiva-ainekset vuorotellen.

  6. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja jaa vuokiin. Paista noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

  7. Tee kuorrutus. Kuutioi voi. Vatkaa keskenään voi, lime curd, vanilja ja elintarvikeväri. Lisää tomusokeria erissä, kunnes kuorrute on pehmeää.

  8. Kuorruta. Ripottele päälle limen kuoriraastetta ja keksimurua. Kuppikakut ovat parhaimmillaan samana päivänä.

Kommentit (4)

Vierailija

Kuorrutuksen tarvittavan lime curdin ohje puuttuu, se olisi kiva lisäys. Ohjeen voi toki etsiä netistä, mutta tämä ohje jää vähän puolinaiseksi ilman sitä.

Vierailija

Kts kohta 7: ainekset sekoitetaan yhteen.

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Lime curd on valmis tuote, joka löytyy (useammassa merkissä) hyvinvarustellun kaupan hillohyllyltä.

Keitsi

Koska ja mihin se tekstissä mainittu "kondensoitu maito" lisätään

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

1970-luvun trendiherkku katkarapucocktail maistuu nostalgiannälkään! Tarjoilu on puoli ruokaa: kerrostele tämä alkuruoka siis herkkään ja kauniiseen cocktail-lasiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + katkarapujen sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapucocktail

Ainekset

2
ps (yht. 360 g)
kuorittuja katkarapuja
2
avokadoa
½
kurkkua
2
dl
revittyä lehti- tai jääsalaattia
½
sitruunaa viipaleina
Kastike
dl
majoneesia
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
makeaa thai-chilikastiketta
2
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua valkopippuria
¼
tl
cayennenpippuria
Päälle
tilliä

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut.

  2. Tee ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään.

  3. Kuori ja kuutioi avokadot. Kuutioi kurkku. Revi salaatti esimerkiksi martinilasien pohjalle ja nostele kasviksia päälle. Lisää päällimmäiseksi katkaravut ja sitruunaviipaleet. Hienonna tilli päälle. Lusikoi kastiketta päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 192 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elina Himanen

Lihapullat pysyvät mehevinä, kun sekoitat massan joukkoon purkillisen ranskankermaa ja kypsennät pyörykät ruskistamisen jälkeen lihaliemessä. Viimeisen silauksen ruualle antaa pinnalle raastettu gruyèrejuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalaiset maalaislihapyörykät

Ainekset

500
g
karitsan tai lampaan jauhelihaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
keltuainen
½
dl
paahdettua sipulirouhetta
2
rkl
kokojyvä-dijoninsinappia
½
dl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
3
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
suolaa
Paistamiseen
voita ja rypsiöljyä
Liemi
1
sipuli
2
rkl
voita
1
rkl
ruokosokeria
3
dl
vettä
3
rkl
lihafondia
Päälle
2
dl
raastettua gruyèrejuustoa
1
dl
rakuunaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa jauheliha, ranskankerma, keltuainen, paahdettu sipulirouhe, sinappi, rakuuna, timjami ja suola. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikinasta 16 isoa lihapyörykkää leivinpaperin päälle.
  3. Ruskista lihapyörykät parissa erässä kuumalla paistinpannulla voi-rypsiöljysekoituksessa. Nosta pyörykät lautaselle.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon sokeri ja paista vielä pari minuuttia.
  5. Lisää vesi ja lihafondi. Kiehauta. Nosta liemen joukkoon ruskistetut lihapyörykät. Hauduta lihapyörykät kypsäksi keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia.
  6. Raasta päälle gruyèrejuustoa ja hienonna pinnalle vielä rakuunaa tai lehtipersiljaa. Tarjoa perunamuusin, juurespyreen tai nauhapastan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

BBQ-maustettua porsaanfileetä, paahdettuja viinirypäleitä ja lehtikaalia suoraan pannulta. Tämä kylmän kauden salaatti on lämmin ja täynnä makua.

Juomasuositus: Possun ja savuisen kastikkeen seuraan sopii savutee. Vahva lapsang souchong on kuin tehty ruuille, joissa on mausteiden tai paahtamisen tuomaa savuisuutta. Savustetuista teenlehdistä tehdyn mustan teen makumaailma ei jää kakkoseksi bbq-possulle, vaan korostaa annoksen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin bbq-salaatti

Ainekset

BBQ-filee
1
(n. 500 g)
porsaan sisäfilee
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
bbq-maustekastiketta (hickory)
Paahdetut viinirypäleet
100
g (2 dl)
tummia viinirypäleitä
1
tl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
(karkeaa) dijoninsinappia
2
tl
vaahterasiirappia
3
rkl
oliiviöljyä
n. ½
tl
nestemäistä savuaromia
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
150
g
lehtikaalia
2
dl
fetaa tai parmesaania murennettuna

Työvaiheet

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Hiero suola ja pippuri pintaan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paista fileeseen öljyssä pannussa kaunis väri. Sivele bbq-kastike pintaan, työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja jatka paistamista uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 70 astetta, noin 25 minuuttia. Peitä filee foliolla ja anna tasaantua noin 10 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa rypäleet. Pyöräytä ne suolalla maustetussa öljyssä ja laita leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

  4. Tee kastike. Sekoita etikka, sinappi ja siirappi keskenään. Lisää öljy vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta nestemäisellä savulla, suolalla ja pippurilla.

  5. Revi lehtikaali paloiksi ja paista öljyssä pannussa noin minuutti, kunnes kaali pehmenee hieman.

  6. Murenna juusto ja viipaloi liha. Asettele salaatti tarjoiluastiaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kerroskaupalla suklaakakkua ja täyteläistä suklaakreemiä. Tästä kakusta ei yksi pala riitä mihinkään! Kun kypsennät taikinan kahdessa pienessä vuoassa, saat kakusta näyttävän korkean.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 t + jäähdytys 2–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Paholaisen kakku

Ainekset

Pohja
50
g
tummaa suklaata
1
dl
kuohukermaa
dl
vettä
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
2
dl
fariinisokeria
175
g
pehmeää voita
2
dl
sokeria
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
Suklaakreemi
200
g
tummaa suklaata
250
g
pehmeää voita
4
dl
tomusokeria
Lisäksi
boysenmarjoja tai muita marjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalla 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (Ø 18 cm).

  2. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja vesi pienessä kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita suklaa, kaakao ja fariinisokeri kerma-vesiseokseen ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

  3. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan, lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunissa noin 20–30 minuuttia.

  4. Anna pohjien jäähtyä ensin huoneenlämpöisiksi ja jäähdytä ne sitten jääkaappikylmiksi. Voit leipoa pohjat valmiiksi edellisenä päivänä tai laittaa ne muutamaksi tunniksi pakastimeen, jolloin ne pysyvät leikatessa hyvin koossa.

  5. Rouhi kreemiin tuleva suklaa, sulata se vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää suklaasula vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

  6. Leikkaa kumpikin kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Kokoa kakku levittämällä kuhunkin väliin vajaa ¼ suklaakreemistä. Päällystä kakku ohuesti kreemillä, säästä loppu kreemi (jätä se huoneenlämpöön odottamaan, jotta se pysyy levittyvänä) ja laita kakku jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

  7. Levitä loppu kuorrute kakulle. Koristele marjoilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Ohjeissa mainitaan "tummaa kaakaojauhetta",onko sitä vaaleaa,valkoista kaakaojauhettakin? Ilmeisesti tarkoitalle ettei käytetä maitokaakaojauhetta,esim. NESQICK tai O'Boy jauheita.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, joskus leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta kutsutaan resepteissä tummaksi sen erottamiseksi kaakaojuomajauheesta.