Kirpeän syyspuolukan kaveriksi sopii kondensoitu maito, joka on karamellisoitu toffeemaisen makeaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–12 palaa
20 min + 30 min
Helppo
Kinuskinen puolukkapiirakka
Ainesosat
150
g
voita tai margariinia
1
dl
fariinisokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
prk (397 g)
kondensoitua ja karamellisoitua maitoa
1⁄2
l
puolukoita
(1⁄2
dl
mantelilastuja)
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Nypi voi ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhot voin ja sokerin sekaan.
- Ota talteen desilitra muruseosta piiraan päälle laitettavaksi.
- Ripottele loput murut pyöreään (ø 24 cm) tai suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan. Taikinaa ei tarvitse painella vuoan pohjalle.
- Notkista kondensoitu maito ja lusikoi se murupohjan päälle. Lisää 4 dl puolukoita. Ripottele päälle loput murutaikinasta ja puolukoista sekä mantelilastut.
- Paista piirasta noin 30 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon kanssa.