Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
11:54 | 21.12.2020

Kirsikka-suklaakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Tämä kirsikkakakku on aivan täydellinen esimerkiksi joulunajan kaikkiin juhliin, sillä se on täyteläinen ja tuhti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 12 palaa
Helppo

Kirsikka-suklaakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
tummaa suklaata
1
dl
hapankirsikoita, esim. Biona sour cherries (Ruohonjuuresta)
225
g
huoneenlämpöistä voita
2½
dl
fariinisokeria
4
isoa kananmunaa
3 ½
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
jauhettua kardemummaa
½
tl
kanelia
Täyte
2
dl
kuohukermaa
3
dl
hapankirsikoita, esim. Biona sour cherries
1
dl
kirsikkahilloa
Kuorrutus
1
iso prk (3,3 dl)
kuohukermaa
150
g
valkosuklaata

Vaiheet

  1. Sulata rouhittu suklaa ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet. Valuta hapankirsikat siivilässä. Säästä liemi kostutukseen. Leikkaa 1 dl hapankirsikoita pieniksi paloiksi.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon kirsikat. Lisää jauho-kirsikkaseos voi-sokerivaahtoon suklaan kanssa. Kääntele sekaisin puuhaarukalla. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halk. noin 23 cm).
  3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka folilla. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku saa olla aavistuksen tahmea, sillä se vetäytyy paistamisen jälkeen. Liikaa paistettu kakku on kuiva.
  4. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota vuoka ja laita se takaisin kakun päälle, niin kakusta irtoava kosteus jää kakkuun. Halkaise kakku täysin jäähtyneenä kahteen osaan.
  5. Vaahdota täytteen kerma kovahkoksi vaahdoksi. Puolita loput kirsikat (3 dl).
  6. Kostuta pohja kirsikkapurkin liemellä (½ dl). Levitä pohjalle ensin kirsikkahilloa, sitten kirsikoita ja lopuksi kermavaahtoa. Nosta kansi päälle, kostuta tarvittaessa.
  7. Peitä kakku kuvulla. Laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
  8. Kuumenna kuohukerma ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos hyvin jääkaapissa (useita tunteja tai seuraavaan päivään). Seos muuttuu jäähtyessään paksummaksi. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä kuorrutus kokonaan kakun päälle ja sivuille. Voit myös lusikoida seoksesta kuohkean pilven kakun päälle ja laittaa loput kuorrutuksesta kulhoon jokaisen ruokailijan itse annosteltavaksi.

VINKKI: Valkosuklaa myydään yleensä 100 g levyissä. Jos ostat 2 levyä, tee ylijääneestä suklaasta koristeita.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
joulu
Kemut
makea leivonta
kirsikka
suklaakakku
joulusuklaakakku

Suosituimmat

Taatelikakku

Täytetty kalkkunanrinta

Mutakakku ruskistetusta voista

Lohi-nuudeliwokki

Luumu-omenatorttu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini