Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Piirakan täytettä ei aina tarvitse paistaa. Tuoreet kirsikat ja kermainen suklaatäyte sulavat suussa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kirsikka-suklaapiirakka

Ainekset

1
annos
voitaikinaa
½
dl
tomusokeria
Täyte
250
g
tummaa suklaata tai maitosuklaata
50
g
voita
noin 20
kirsikkaa
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1.  Valmista voitaikina perusohjeen mukaan. Mausta taikina tomusokerilla.
  2. Kauli taikina jauhotetulla työtasolla piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta levy piirakkavuokaan ja siisti reuna. Pistele pohjaan muutama reikä haarukalla. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
  3. Kauli loppu taikina levyksi ja ota siitä perhosmuotilla pikkuleipiä. Paista pikkuleivät leivinpaperin päällä uunipellillä 200 asteessa 5 minuuttia.
  4. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.
  5. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma ja sulata suklaa kermaan lieden keskilämmöllä sekoitellen. Lisää kuutioitu voi seokseen. Kaada suklaatäyte kypsälle piiraspohjalle. Anna täytteen jähmettyä huoneenlämmössä 15 minuuttia ja painele sitten täytteeseen kirsikat.
  6. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Koristele valmis piirakka perhosilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 95 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

SACHERKAKUN POHJA:

4 munaa
2 dl sokeria
200 g sulatettua margariinia
170 g tummaa Talous-suklaa
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

SACHERKAKUN KOSTUTUS:

1 dl vettä
2 rkl sokeria
tummaa rommia

SACHERKAKUN VÄLIIN:
2...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 95 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Omena-toscapullat

KAPPALEITA 24
VALMISTUSAIKA Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA 225°C
Mehevät toscapullat kätkevät sisälleen herkullista omenamarmeladia. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.

Ainekset
100 g voita tai margariinia
3 dl maitoa
25 g...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)