
Voit tehdä paistokset annosvuokiin tai mataliin, uuninkestäviin kahvikuppeihin. Seesaminsiemenet ja tahini antavat paistoksiin koukuttavaa paahteista makua.
Marjapaistos, joka maistuu loppukesän punaisilta marjoilta ja aavistuksen paahteisen pähkinäiseltä. Makea herkku on helppo ja sotkee vain yhden kulhon.
Kirsikat kuuluvat ehdottomasti loppukesän marjaherkkuihin. Niiden kivien poistaminen taitaa olla tämän jälkiruoan työläin vaihe. Kirsikoiden kaveriksi paistokseen laitetaan makeita vadelmia. Paahteisen pähkinäinen maku syntyy seesaminsiemenistä, joita paahdetaan hetki uunissa tai pannulla.
Seesaminsiemenet tulevat paistoksen muruseokseen, johon lisätään myös tahinia. Muruseoksen maku sointuu upeasti makeiden mutta hieman happamien marjojen makuun.
Kirsikka-vadelmapaistokset
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Poista kirsikoista kivet ja kannat. Laita kirsikat ja vadelmat kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot. Lusikoi kirsikka-vadelmaseos uuninkestäviin annoskulhoihin tai mataliin, uuninkestäviin kahvikuppeihin.
-
Paahda ensin seesaminsiemenet. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 5–10 minuuttia, kunnes siemenet ovat kullanruskeita. Sekoittele pari kertaa paahtamisen aikana, etteivät reunimmaiset siemenet pala.
-
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
-
Kaada paahtuneet siemenet kulhoon. Sekoita joukkoon jauhot, sokeri ja suola.
-
Kuutioi voi nokareiksi jauhojen joukkoon. Ota tilkka seesamiöljyä tahinin pinnalta, sekoita tahna tasaiseksi ja lisää myös tarvittava määrä tahinia. Nypi tasaiseksi muruksi.
-
Jaa muruseos kirsikoiden ja vadelmien päälle kuppeihin. Laita kupit uunipellille ja nosta pelti uunin alatasolle. Paista 20–25 minuuttia, kunnes paistokset ovat saaneet kauniin värin. Tarjoa lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.