
Oranssi keikauskakku vaatii hieman askartelua, mutta palkitsee tekijänsä. Mantelijauhe tekee kakusta mehevän, ja se säilyy useita päiviä.
Klementiinikeikaus
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese klementiinit. Leikkaa terävällä veitsellä kuusi klementiiniä kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan.
-
Raasta jäljelle jääneistä neljästä klementiinistä oranssi kuori ja purista 2 dl mehua. Jos mehu ei riitä, lisää tilkka vettä. Jätä kuoriraaste odottamaan.
-
Siivilöi klementiinimehu kattilaan. Lisää sokeri. Keitä kannen alla 5 minuuttia. Nosta klementiiniviipaleet reikäkauhalla lautasel- le odottamaan.
-
Keitä lientä kovalla lämmöllä ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes se on siirappimaista.
-
Voitele korkeareunainen kakkuvuoka (Ø 24 cm). Älä käytä irtopohjavuokaa, sillä klementiinisiirappi saattaa kiehuessaan valua pohjan ja reunan välistä uuniin.
-
Levitä klementiiniviipaleet vuoan pohjalle tiiviisti limittäin. Kaada päälle siirappi.
-
Vatkaa pehmeä voi ruokosokerin kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
-
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja klementiinin kuoriraaste. Kaavi taikina kakkuvuokaan.
-
Paista kakku kypsäksi uunin keskitasolla 175 asteessa 40–50 minuuttia. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu.
-
Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se tarjoilulautaselle.