Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 29.5.2024

Kolibrikakku

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Mehevä kolibrikakku on superhelppo leipoa, sillä ainekset vain sekoitetaan nopeasti keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20
1,5 h
Helppo

Kolibrikakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
kypsää banaania
4
kananmunaa
2
dl
rypsiöljyä
1
prk (230 g)
ananasmurskaa
4
dl
hienoa sokeria
7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kanelia
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
80
g
pekaanipähkinöitä
VOITELUUN
1
tl
rypsiöljyä
KUORRUTUS
200
g
tuorejuustoa
1
dl
kermaa
3
dl
tomusokeria
KORISTEEKSI
1
persimoni
1
klementiini tai mandariini
1
dl
kuivattua ananasta
½
dl
pekaanipähkinää
tuoretta minttua

Vaiheet

  1. Aseta kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Sivele reunoille kevyesti öljyä.

  2. Murskaa banaanit kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon munat, rypsiöljy, ananasmurska ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja rouhitut pekaanipähkinät keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.

  3. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti. Varmista kypsyys vielä cocktailtikulla. Jatka paistamista tarpeen mukaan 5 minuuttia kerrallaan. Anna kakun jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kumoa tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä kunnolla, mielellään peitettynä, seuraavaan päivään.

  4. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku kuorituilla ja viipaloiduilla persimoneilla ja mandariineilla, sekä kuivatuilla ananaksilla ja rouhitulla pekaanipähkinällä. Viimeistele halutessasi tuoreella mintulla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
leivonta
juhli ja nauti
valmistujaiset
Äitienpäivä

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini