
Mehevä kolibrikakku on superhelppo leipoa, sillä ainekset vain sekoitetaan nopeasti keskenään.
Kolibrikakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Aseta kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Sivele reunoille kevyesti öljyä.
-
Murskaa banaanit kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon munat, rypsiöljy, ananasmurska ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja rouhitut pekaanipähkinät keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.
-
Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti. Varmista kypsyys vielä cocktailtikulla. Jatka paistamista tarpeen mukaan 5 minuuttia kerrallaan. Anna kakun jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kumoa tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä kunnolla, mielellään peitettynä, seuraavaan päivään.
-
Vatkaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku kuorituilla ja viipaloiduilla persimoneilla ja mandariineilla, sekä kuivatuilla ananaksilla ja rouhitulla pekaanipähkinällä. Viimeistele halutessasi tuoreella mintulla.