Helsingin Sanomat on lisännyt 350 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Mausteisen omenakakun kruunaa tomusokerikuorrutus, johon maustamaton sulatejuusto tuo hyvän pienenpienen suolaisen vivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 40 min ja jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kostea omenakakku

Ainekset

2
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
rypsiöljyä
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
ripaus muskottia
¼
tl
jauhettua kardemummaa
200
g
raastettua omenaa
1
dl
pekaanipähkinöitä
½
tl
vaniljauutetta
Kuorrutus ja täyte
125
g
pehmeää voita
250
g
maustamatonta sulatejuustoa
4
dl
tomusokeria
1
pienen sitruunan kuori
½
pienen sitruunan mehu
Vuoan voiteluun
nokare voita
Päälle
karamellisoituja pekaanipähkinöitä, kuivattuja omenalastuja tai kuoria

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat huolellisesti. Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.
  2. Sekoita sokeri, kananmunat ja öljy isossa kulhossa käsivispilällä.
  3. Yhdistä jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, muskotti ja kardemumma toisessa kulhossa.
  4. Huuhtele ja kuivaa omenat, poista siemenkodat. Raasta omenoita niin, että saat 200 grammaa raastetta (poista joukosta isot kuorenpalat). Pilko pähkinät veitsellä pieniksi.
  5. Sekoita vaniljauute sokeri-kananmuna-öljyseokseen. Lisää seokseen myös jauhot parissa erässä. Sekoita.
  6. Lisää taikinan joukkoon omenaraaste ja pähkinät. Sekoita no­peasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
  8. Tee kuorrutus ja täyte. Sekoita voita, sulatejuustoa ja tomusokeria yhteen sähkövatkaimella, kunnes seos on sopivan paksua. Mausta sitruunalla. Maista, lisää tarvittaessa tomusokeria.
  9. Halkaise kakku veitsellä. Levitä noin puolet juustoseoksesta kakun täytteeksi. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä loput seoksesta kakun pinnalle. Koristele halutessasi pähkinöillä ja kuivatuilla omenalastuilla.

Vinkki: Pähkinöiden karamellisointi tehdään paistinpannulla. Laita pannulle 2 rkl vettä ja 1 dl sokeria, anna kiehua kunnes sokeri sulaa. Alenna hieman lämpöä, lisää pannulle pähkinöitä ja kääntele lastalla, kunnes sokeri on karamellisoitunut ja tarttunut pähkinöihin.

Kommentit (2)

Vierailija

Voinko käyttää maustamatonta tuorejuustoa tai ricottaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Maustamaton tuorejuusto sopii ainakin hyvin sulatejuuston tilalle, huoneenlämpöisenä se notkistuu hyvin pehmeän voin joukkoon. Ricottaa en ole tässä tarkoituksessa kokeillut, jos innostut kokeilemaan, kerro kuinka onnistui! Mausta tulee ainakin varmasti hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Päivi Ristell

Saaristopiirakka syntyi juhannuspäivänä, kun bellat halusivat käyttää aatolta ylijääneet perunat ja muut tähteet hyödyksi. Nerokkaaseen piirakkaan voi kaapia vielä sipsikulhon murutkin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Bellojen saaristopiirakka

Ainekset

600
g
pakastelehtitaikinaa (esim. Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy)
125
g
Västerbotten-juustoa raasteena
5
kypsää perunaa
PIPARJUURIRANSKANKERMA
1
prk
ranskankermaa
½
tuubi pipajuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta
½
sitruunan mehu ja kuori
ripaus suolaa
LISÄKSI
3
vartta kesäsipulia
tilliä
100
g
muikun- tai siianmätiä
200
g
kylmäsavulohta mustapippuria
(ruohosipulinkukkia)
PÄÄLLE
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kauli sulatettu lehtitaikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.

  2. Levitä päälle raastettu Västerbotten-juusto ja ohueksi viipaloidut perunat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja ruskistunut. Anna jäähtyä.

  3. Tee sillä välin täytteet. Mausta ranskankerma piparjuurella, sitruunan kuorella ja mehulla ja lisää ripaus suolaa. Kuori ja hienonna sipuli, nypi tillistä kauniita tupsuja. Valuta mädit. Leikkaa viipaloitu kylmäsavulohi pienemmäksi.

  4. Juuri ennen tarjoilua lusikoi piirakkapohjan päälle kekoja piparjuuriranskankermaa ja levitä päälle lohi, sipulit, mäti, tilli ja ruohosipulinkukat. Lopuksi rouhi päälle kunnolla mustapippuria ja murustele pinnalle perunalastuja.

  5. Tarjoile heti sellaisenaan tai rapeiden salaatinlehtien ja vinegretin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningasperunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
2–4
kananmunaa
2
dl
herneitä (pakaste)
1
ps (50 g)
kuorettomia suolaamattomia pistaaseja
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku minttua
rkl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
25
g
parmesaania
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.

  2. Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.

  4. Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani ja sekoita se kulhossa muiden aineiden kanssa.

  5. Valuta perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita perunat kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Lisää lopuksi kananmunat ja koristele yrteillä.

Kommentit (2)

Vierailija

Kuinka paljon oliiviöljyä tulee? 2.5 dl? rkl?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Kiitos huomiosta, määrä on korjattu ohjeeseen. Öljyä tarvitaan 2,5 rkl.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Letut voi paistaa niin tulella kuin hiilloksellakin. Siksi ne ovatkin oivaa evästä perheretkille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lettutaikina

Ainekset

dl
kauramaitoa
3
dl
vehnäjauhoja
dl
ohrajauhoja
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
öljyä tai margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita kauramaito, jauhot, öljy, suola ja sokeri vispilällä keskenään. Kaada taikina 1½ litran vetoiseen pulloon.

  2. Kuumenna pannu nuotiolla. Lättypannun alla kannattaa pitää tulta pienillä puilla, jolloin lämpötilaa on helppo säädellä.

  3. Sulata margariini tai kuumenna öljy pannussa. Ravista taikina pullossa tasaiseksi ja annostele taikinaa pannulle. Odota että taikina on hyytynyt kokonaan ennen kuin käännät letun. Paista toinenkin puoli rapeaksi.

Vinkki Jos sinulla on pullo tai termari, jossa on leveä suu, voit tehdä taikinan suoraan pulloon ja ravistaa ainekset kunnolla sekaisin

Kommentit (0)