Helsingin Sanomat on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Mausteisen omenakakun kruunaa tomusokerikuorrutus, johon maustamaton sulatejuusto tuo hyvän pienenpienen suolaisen vivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 40 min ja jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kostea omenakakku

Ainekset

2
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
rypsiöljyä
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
ripaus muskottia
¼
tl
jauhettua kardemummaa
200
g
raastettua omenaa
1
dl
pekaanipähkinöitä
½
tl
vaniljauutetta
Kuorrutus ja täyte
125
g
pehmeää voita
250
g
maustamatonta sulatejuustoa
4
dl
tomusokeria
1
pienen sitruunan kuori
½
pienen sitruunan mehu
Vuoan voiteluun
nokare voita
Päälle
karamellisoituja pekaanipähkinöitä, kuivattuja omenalastuja tai kuoria

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat huolellisesti. Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.
  2. Sekoita sokeri, kananmunat ja öljy isossa kulhossa käsivispilällä.
  3. Yhdistä jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, muskotti ja kardemumma toisessa kulhossa.
  4. Huuhtele ja kuivaa omenat, poista siemenkodat. Raasta omenoita niin, että saat 200 grammaa raastetta (poista joukosta isot kuorenpalat). Pilko pähkinät veitsellä pieniksi.
  5. Sekoita vaniljauute sokeri-kananmuna-öljyseokseen. Lisää seokseen myös jauhot parissa erässä. Sekoita.
  6. Lisää taikinan joukkoon omenaraaste ja pähkinät. Sekoita no­peasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
  8. Tee kuorrutus ja täyte. Sekoita voita, sulatejuustoa ja tomusokeria yhteen sähkövatkaimella, kunnes seos on sopivan paksua. Mausta sitruunalla. Maista, lisää tarvittaessa tomusokeria.
  9. Halkaise kakku veitsellä. Levitä noin puolet juustoseoksesta kakun täytteeksi. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä loput seoksesta kakun pinnalle. Koristele halutessasi pähkinöillä ja kuivatuilla omenalastuilla.

Vinkki: Pähkinöiden karamellisointi tehdään paistinpannulla. Laita pannulle 2 rkl vettä ja 1 dl sokeria, anna kiehua kunnes sokeri sulaa. Alenna hieman lämpöä, lisää pannulle pähkinöitä ja kääntele lastalla, kunnes sokeri on karamellisoitunut ja tarttunut pähkinöihin.

Kommentit (2)

Vierailija

Voinko käyttää maustamatonta tuorejuustoa tai ricottaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Maustamaton tuorejuusto sopii ainakin hyvin sulatejuuston tilalle, huoneenlämpöisenä se notkistuu hyvin pehmeän voin joukkoon. Ricottaa en ole tässä tarkoituksessa kokeillut, jos innostut kokeilemaan, kerro kuinka onnistui! Mausta tulee ainakin varmasti hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Aaisalaisista keittiöistä tutut siitakesienet istuvat hyvin myös saksalaistyyliseen liekkipiirakkaan. Voit valmistaa saman piirakan myös suppiksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + taikinan vetäytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Liekkipiiras siitakesienistä

Ainekset

Pohja
4
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
kananmuna
1
dl
vettä
1+1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
rs (100 g)
siitakesieniä
1
punasipulia
1
omena
2
oksaa
rosmariinia
1
rs (150 g)
ranskankermaa
100
g
kylmäsavulohta siivuina
2
oksaa
rosmariinia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele taikinapallo ruokalusikallisella öljyä ja kääri se tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti uuniin kuumenemaan.

  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi ja ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Viipaloi sienet, kuori ja suikaloi sipulit ja omena. Hienonna rosmariini.

  4. Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla ja levitä se pohjan päälle. Laita sienet, sipulit, omena ja kylmäsavulohi siivuina pinnalle. Ripottele päälle vielä rosmariinia.

  5. Ota kuuma pelti uunista ja vedä täytetty pohja leivinpaperin avulla pellille. Paista piirasta kuumassa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes taikinareunat hieman tummuvat.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Raasta kovahkot omenat teeleipätaikinaan. Saat pellillisen mehevän rieskamaisia leipäsiä. Nämä leivät onnistuvat koululaisiltakin!

Vinkki! Makeahkot omena-teeleivät maistuvat ihanilta sinihomejuuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9 kpl
Valmistusaika
10 min + 15 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Omena-teeleivät

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
2
dl
puurohiutaleita (esim. kaura- tai neljän viljan hiutaleita)
1
dl
grahamjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
2
dl
maitoa
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2–4
(300 g)
kirpeää omenaa raastettuna
pähkinöitä rouhittuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, öljy ja omenaraaste.
  2. Jaa seos leivinpaperin päälle pellille yhdeksäksi kasaksi. Taputtele kasat lusikalla ohuiksi leipäsiksi. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä. 

Kommentit (0)

Nämä ovat erittäin helppo ja nopea valmistaa ja lisäksi vielä maukkaan hyvää, koska marinadi käytetään kastikkeen valmistuksessa makua antamaan. Helpottaa ruoanlaittoa erittäin paljon. Sopii paistettujen perunoiden, riisin ja pastan seuraksi esim.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset broilerisisäfileepihvit marinadikastikkeessa

Ainekset

500
g
Kariniemen Kananpojan Hunaja sisäfileepihvi (8 - 11 kpl), marinadissa
2
dl
Planti Cooking Original (kaurakermavalmiste)/kermaa
1
rkl
vehnäjauhoja suurusteeksi, jos käyttää vain kermaa
hivenen
pippurisekoitetta
0,5
tl
suolaa
rasvaa paistamiseen sopivasti

Työvaiheet

Ota huoneen lämpöön ajoissa fileepihvit, paista sitten kuumalla pannulla juoksevassa rasvassa nopeasti, että ovat saaneet paistopintaan väriä, ei saa antaa kuivua paistaessa, vaikka kahdessa erässä jos on pieni paistinpannu.

Laita paistetut fileepihvit sopivaan kattilaan ja lisää hiukan pannulle kylmää vettä ja anna vähän kiehahtaa, lisää se antamaan makua kastikkeeseen, lisää sitten rasiaan jäänyt marinadi joukkoon, mikä tuli fileepihvien mukana, sekä kaurakermavalmiste tai kermaa johon on sekoitettu 1 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi, sekoittele vähän ja lisää suola ja pippurisekoitusta hivenen. Sekoita ja keitä hiljalleen n. 10 min. Ja eikun syömään, niin nopeasti valmistuu maukkaat broilerifileepihvit marinadikastikkeessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee suolaiselle piirakalle pikapohja paahtoleipäviipaleista! Tässä piirakassa maistuvat paahdetut paprikat ja mehevä fetatäyte.

 Vinkki! Paprikat voit paahtaa ja marinoida jo päivää aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprikapiirakka

Ainekset

Paahdetut paprikat
3
paprikaa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
Pohja
9
viipaletta isoa vehnäpaahtoleipää
½
dl
öljyä
Täyte
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
200
g
fetajuustoa
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa ja timjamia)
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja laita paprikat uunipellille. Paahda grillivastuksilla 5–7 minuuttia tai kunnes paprikoihin ilmestyy mustia laikkuja. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kytke grillivastukset pois päältä, ota paprikat uunista ja peitä ne heti kylmään veteen kastetulla keittiöpyyhkeellä. Anna olla pyyhkeen alla muutama minuutti.

  2. Irrota paprikoista kuoret ja leikkaa paprikat suupaloiksi kulhoon. Hienonna valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita öljy, etikka ja suola joukkoon. Kaada seos paprikoille ja anna maustua kylmässä piirakan valmistamisen ajan.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm x 22 cm). Leikkaa leivistä kantit pois. Vuoraa paahtoleipäviipaleilla vuoan pohja ja reunat noin 1 cm:n korkeudelta. Voitele leivät öljyllä.

  4. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Murustele feta joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää mustapippurin kanssa täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten paprikat piirakalle. Tarjoa heti.

Vinkki Paahda paprikoiden tilalle kesäkurpitsaa tai varhaisporkkanaa.

Kommentit (0)