Pyöreät pikkuleivät ovat saaneet ideansa perinteisistä raumalaispipareista, joiden taikinaan kuuluvat korppujauhot. Nyt niiden sisällä odottaa jouluyllätys.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20–25 kpl
50 min + 3 t
Helppo
Lakupallopiparit
Ainesosat
100
g
voita
2½
dl
fariinisokeria
½
dl
siirappia
1
muna
¾
dl
pankojauhoja
4½–5
dl
vehnäjauhoja
¼
dl
mantelirouhetta
2
tl
soodaa
2
tl
kanelia
1
tl
piparkakkumaustetta
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta
1
dl
kermaa
25
suklaa-lakupalloa (esim. Panda Choco & Lakrits)
Koristeluun
Pikeeriä (ohje alla)
Vaiheet
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi, muna, keskenään sekoitut kuivat aineet, mausteet ja sitruunankuori. Sekoita kerma lopuksi taikinaan.
- Jäähdytä taikinaa jääkaapissa kolmisen tuntia tai yön yli.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pyöritä taikina 3–4 cm paksuksi pötköksi. Pilko tanko paloiksi.
- Paina lakupallo taikinapalan sisään ja pyöritä pallon muotoinen keksi. Paista pipareita 7–9 minuuttia.
- Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja anna kuorrutuksen kovettua.
Vinkki! Jos et löydä karkeita pankojauhoja, voit käyttää taval- lista korppujauhoa. Pikeerikoristelun sijaan voit kokeilla pyöritellä kuulat ennen paistamista raesokerissa.
Pikeeri
Ainesosat
1
valkuainen
3-4
dl
tomusokeria
5
tippaa sitruunamehua
Vaiheet
- Laita valkuainen ja desilitra tomusokeria kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella kolmisen minuuttia.
- Sekoita joukkoon sitruunamehu ja loppu tomusokeri. Vatkaa vielä minuutti.
Vinkki! Värjää pikeeri halutessasi elintarvikevärillä.