
Kauden ihanimmat kuppikakut maistuvat laskiaispullilta, mutta ne on helpompi leipoa. Valmista tulee puolessa tunnissa.
Laskiaismuffinit ovat kuppikakkuja, jotka maistuvat aivan laskiaispullilta. Salaisuutena on taikinaan lisätty kardemumma sekä paksu jogurtti, joka tekee koostumuksesta herkullisen mehevän. Sekä tietysti laskiaispullista tuttu täyte.
Itse taikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Tämän jälkeen se on valmis lusikoitavaksi muffinivuokiin.
Paistamiseen voi käyttää joko vahvoja kertakäyttöisiä vuokia tai muffinipeltiä. Jos haluaa välttää pellin voitelun, koloset voi halutessaan vuorata ohuilla paperisilla muffinivuoilla.
Vartti uunissa riittää paistamaan muffinit mehevän kypsiksi. Jäähdyttyään ne ovat valmiita täytettäviksi laskiaispullien tapaan.
Laskiaismuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri, muna ja jugurtti.
- Yhdistä jauhot, kardemumma, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita ne taikinaan.
- Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin paperivuoat. Jaa taikina vuokiin kahdella lusikalla. Ripottele päälle mantelilastuja.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin irrotat muffinit vuoista.
- Täytä muffinit vasta täysin jäähtyneinä. Leikkaa leivonnaisista irti ohut hattu.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Viipaloi mantelimassa.
- Jaa mantelimassaviipaleet muffinien alapuolten päälle. Lusikoi päälle kermavaahtoa. Nosta hatut kevyesti täytteen pinnalle.
- Siivilöi päälle tomusokeria.
Toimiiko resepti myös gluteenittomalla jauhoseoksella?
Kiitos kysymyksestäsi, lopputuloksesta saattaa tulla murenevampi, mutta jos valitsee tarkoitukseen psylliumia sisältävän jauhoseoksen (esim. Myllärin kaurainen vaalea jauhoseos), toimii todennäköisesti melko hyvin.