Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
10:13 | 17.8.2018

Laventeli-boston

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Pipsa Hurmerinnan mustikkaboston maistuu ihanasti laventelilta ja Earl Grey -teeltä. Salaisuutena on makusokeri, jota lisätään säästelemättä pullan täytteeksi ja pinnalle.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8
1 t 20 min + kohoaminen 1 t
Helppo

Laventeli-boston

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

100
g
voita
5
dl
täysmaitoa
50
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
2
tl
suolaa
1
kananmuna
n. 15
dl
vehnäjauhoja
Täyte
50
g
voita
2
rkl
kuivattuja laventelinkukkia
1
rkl
Earl Grey -irtoteetä
2
dl
fariinisokeria
3
dl
mustikoita
75
g
pekaanipähkinöitä

Vaiheet

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Lisää sokeri ja suola. Vatkaa kananmuna ja 3 dl jauhoja joukkoon. Vatkaa taikinaa pallovatkaimella voimakkaasti noin 1 minuutti. Alusta loput jauhot käsin. Lisää lopuksi voi. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa ainakin kaksinkertaiseksi.
  3. Ota täytteeseen tuleva voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  4. Laita laventeli, teelehdet ja sokeri tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.
  5. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka voilla. Kauli taikina noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Voitele levy voilla. Ripottele puolet laventeli-teejauheesta ja mustikat levylle. Rullaa ja leikkaa rulla noin 8 palaksi. Asettele ne vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
  6. Ripottele loppu laventeli-teejauhe bostonin päälle. Rouhi pähkinät karkeaksi ja työnnä rouhe pullan väleihin. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Laventeli
boston
Bostonpulla
Kemut
Sokerileipuri
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini