
Ranskalaisesta sitruunapiirakasta inspiroituneet pikkupiirakat tehdäänkin nyt muista sitruksista - limetistä ja verigreipistä.
Haluatko tehdä pinkin verison? Korvaa ohjeen limetit kahdella verigreipillä ja jätä basilika pois täytteestä. Viimeistele pinkit piirakat roseepippurilla.
Limetti-basilikapiirakat
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista pohjataikina sitruunapiirakan ohjeella. Painele taikinasta pieniä pohjia alumiinisiin muffinivuokiin (Ø noin 6 cm). Kypsennä pohjia 180-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
-
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
-
Raasta limeteistä vihreä kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita raaste, mehu, munat ja sokeri lämpöä kestävään kulhoon, joka sopii kattilan päälle.
-
Kaada kattilaan vettä pari senttimetriä pohjasta ja kuumenna vesi höyryäväksi. Nosta kulho kattilan päälle. Kypsennä seosta vesihauteessa pohjaa myöten sekoitellen, kunnes täyte sakenee, noin 10–15 minuuttia. Ota liivatelehti likoamasta ja lisää se lämpimään täytteeseen. Lisää voi kuutioina ja sekoita, kunnes se sulaa täytteen joukkoon.
-
Ota basilikasta muutamia lehtiä sivuun koristelua varten, lisää loput lehdet täytteeseen ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
-
Kaada täyte piirakkapohjalle ja siirrä piirakka kylmään jähmettymään noin 3 tunniksi.
-
Tee mascarponevaahto. Vaahdota kerma kulhossa. Lisää mascarpone joukkoon nuolijalla nostellen. Lisää tomusokeri ja sekoita.
-
Nostele vaahdosta lusikalla pieniä kasoja piirakoiden päälle. Koristele basilikanlehdillä.
POHJATAIKINA
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa pohjaan tuleva voi kuutioiksi. Sekoita vehnäjauhot ja tomusokeri kulhossa. Lisää voikuutiot ja nypi ne käsin jauhojen ja sokerin kanssa murumaiseksi seokseksi.
-
Lisää keltuainen ja sekoita taikinaksi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää tilkka vettä. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.