Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
13:14 | 22.12.2017

Luumupusut

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laise KUVA Panu Pälviä

Nämä suukot sulattavat kaikkien sydämet. Uskomattoman mehevät pullat maistuvat nimittäin niillekin, jotka eivät yleensä välitä luumun mausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
18 kpl
40 min + kohotus 1 t
Helppo

Luumupusut

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2½
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
kananmuna
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
7–8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
luumumarmeladia
kananmuna voiteluun
voita sulatettuna
sokeria

Vaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta taikinaan noin 2/3 osaa jauhoista. Lisää pehmeä voi ja alusta loput jauhot taikinaan. Lisää jauhoja sen verran että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa taikina 18 osaan ja pyöritä pulliksi. Kauli pullia keskeltä ohuemmiksi niin, että niistä tulee soikioita joiden päät ovat keskiosaa paksummat. Laita keskelle reilu tee-lusikallinen luumumarmeladia, taita taikinasoikio puolikuun muotoon paksut osat vastakkain. Sulje pulla juomalasin reunalla kevyesti painaen niin, että sauman ulkopuolelle jää noin 1 cm taikinaa huuliksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  4. Voitele kohonneet pullat keskeltä mutta jätä sauman ulkopuoliset pusuhuulet voitelematta. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  5. Sulata voi. Kastele pullien pusuhuulet voisulaan ja tämän jälkeen sokeriin.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Luumupusut
luumupulla
joulu
Sokerileipuri
Viikonloppubistro
Kemut
lasten suosikit

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini