Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2224 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laise KUVA Panu Pälviä

Nämä suukot sulattavat kaikkien sydämet. Uskomattoman mehevät pullat maistuvat nimittäin niillekin, jotka eivät yleensä välitä luumun mausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
40 min + kohotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Luumupusut

Ainekset

dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
kananmuna
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
7–8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
luumumarmeladia
kananmuna voiteluun
voita sulatettuna
sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta taikinaan noin 2/3 osaa jauhoista. Lisää pehmeä voi ja alusta loput jauhot taikinaan. Lisää jauhoja sen verran että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa taikina 18 osaan ja pyöritä pulliksi. Kauli pullia keskeltä ohuemmiksi niin, että niistä tulee soikioita joiden päät ovat keskiosaa paksummat. Laita keskelle reilu tee-lusikallinen luumumarmeladia, taita taikinasoikio puolikuun muotoon paksut osat vastakkain. Sulje pulla juomalasin reunalla kevyesti painaen niin, että sauman ulkopuolelle jää noin 1 cm taikinaa huuliksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  4. Voitele kohonneet pullat keskeltä mutta jätä sauman ulkopuoliset pusuhuulet voitelematta. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  5. Sulata voi. Kastele pullien pusuhuulet voisulaan ja tämän jälkeen sokeriin.

Kommentit (4)

Vierailija

paljonko voita luumupusuihin?

Margariini

100  g alussa taikinaan ja toiset 100 gr lopussa omaan suuhun ;)!

Vierailija

Pusupulla on vanha juttu. Olen syönyt ensimmäisen kerran noin 45 vuotta sitten. Täytteenä oli omenahilloa. Leipurin urallani noin vuonna 2005 yritettiin elvyttää tuotetta. Asiakkaat eivät tunnistaneet tuotetta.

Pullat pystyyn

Itse tein puolet omena-kanelihillolla ja puolet luumulla. Hyviä oli kummatkin, ehkä tuo omenatäyte sopi paremmin omaan makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2224 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Piileeköhän ranskalaisen uunilohen suosio siinä, että se valmistuu helposti yhdessä astiassa? Vai sittenkin sen kylkeen sekoitettavassa himohyvässä kastikkeessa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen uunilohi

Ainekset

800
g
pieniä uusia perunoita
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
600
g
lohifileetä fileen paksummasta päästä
200
g
vihreitä papuja
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
2
limettiä tai 1 sitruuna
SARDELLI-YRTTIKASTIKE
2
valkosipulinkynttä
2
sardellifileetä
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
minttua tai lehtipersiljaa
1
rkl
limetti- tai sitruunamehua
1/3
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
n. ¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Yhdistä öljy ja mausteet kulhossa. Ota puolet seoksesta erikseen. Laita perunat kulhoon ja sekoita mausteöljyn kanssa. Kumoa leivinpaperille uunipellille ja paista uunissa 10 minuuttia.

  2. Lisää lohi, huuhdellut pavut, tomaatit ja oliivit pellille. Valuta loppu mausteöljy niille. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista 15–20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää mutta vielä lohkeavan pehmeää. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Lohi on mehevää 42-asteisena. Kypsemmän kalan ystävät paistavat lohen 58-asteiseksi. Jos perunat eivät tunnu vielä kypsiltä, jatka niiden paistamista, mutta ota kala pois uunista ja peitä se foliolla. Purista limetti- tai sitruunamehua lohelle.

  3. Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Soseuta kaikki kastikkeen aineet tahnaksi.

  4. Valuta hieman kastiketta kypsän kalan ja kasvisten päälle ja laita loppu tarjolle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2224 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Muurikkapannu on naanleipurin kätevä kesäapulainen. Yrteillä ryyditetyt naanleivät leivot pikapikaa ilman uunia. Muutama minuutti muurikassa riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Naanleipä muurikassa

Ainekset

4
dl + ½ dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
dl
maustamatonta jogurttia
2
rkl
öljyä
1–2
rkl
maitoa
½
dl
siemeniä (esim. auringonkukan)
½
ruukku
korianteria
Maustevoi
4
valkosipulinkynttä
50
g
voita
½
dl
öljyä
½
ruukku
persiljaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustevoi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sulata voi kattilassa, lisää valkosipulit ja öljy ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Siirrä pois liedeltä. Hienonna persilja ja lisää se seokseen.
  2. Yhdistä kulhossa 4 dl jauhoja, leivinjauhe, sokeri ja suola. Sekoita öljy jogurttiin. Lisää jogurttiseos jauhoihin ja sekoita. Lisää ensin 1 rkl maitoa ja tarvittaessa toinen lusikallinen, jos taikina tuntuu liian kovalta. Vaivaa taikinaa leivonta-alustalla 5–10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla alustalla noin 2 cm:n paksuisiksi soikeiksi leiviksi. Ripottele siemeniä ja korianterinlehtiä pinnalle ja kauli kevyesti niiden yli ohentaen leivät vajaan sentin paksuisiksi. Pyyhi jauhot varovasti leipien pinnalta.
  4. Kuumenna muurinpohja- tai paistinpannu. Paista naanleipiä kuivassa pannussa tai grillissä 3–5 minuuttia molemmilta puolilta. Sivele maustevoita lämpimille leiville ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevän kirsikkapiirakan salaisuus on taikinaan vatkattu mantelimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-mantelipiirakka ja vaniljavaahtoa

Ainekset

1
pkt (150 g)
huoneenlämpöistä mantelimassaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruunan kuori
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
dl
paloiteltuja kirsikoita
Vaniljavaahto
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Päälle
kirsikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
  2. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon.
  3. Hienonna kirsikat karkeasti. Kaada taikina piirakkavuokaan vuorotellen kirsikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Sekoita vaniljarahka ja jogurtti keskenään.
  5. Koristele piirakka kirsikoilla ja tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tarjoa amerikkalaiset pannarit ihanien vaniljakirsikoiden ja rapeiksi paistettujen pekonien kanssa. Voit käyttää hillokkeeseen joko pakastettuja tai tuoreita kirsikoita.

Onnistuneiden amerikkalaisten pannukakkujen taika piilee taikinan turvotuksessa. Kermaviili tuo ihanaa happamuutta taikinaan. Saat kuohkeita pannukakkuja, kun käännät ne pannulla heti, kun mahdollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
40 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikkapannarit mascarponen ja pekonin kanssa

Ainekset

2
kananmunaa
dl
kevytmaitoa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
dl
vehnäjauhoja
4
tl
leivinjauhetta
2
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
Paistamiseen
voita
Vaniljakirsikat
350
g
(pakaste)kirsikoita
1
rkl
sokeria
1
tl
perunajauhoja
1
vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljaesanssia
1
rkl
vettä
Lisäksi
1–2
pkt
pekonia
1
prk (250 g)
mascarponea
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito, kermaviili ja kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula ja anna taikinan turvota 30 minuuttia jääkaapissa.
  2. Voitele lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti. Paista molemminpuolin kullanruskeita pannareita.
  3. Mittaa kirsikat, sokeri, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (kaavi siemenet mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kirsikat vielä kokonaisia. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.
  4. Paista pekoni rapeaksi ja valuta se paperin päällä.
  5. Tarjoa pannarit mascarponen, vaniljakirsikoiden, vaahterasiirapin ja pekonin kanssa.

Kommentit (0)