Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laise KUVA Panu Pälviä

Nämä suukot sulattavat kaikkien sydämet. Uskomattoman mehevät pullat maistuvat nimittäin niillekin, jotka eivät yleensä välitä luumun mausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
40 min + kohotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Luumupusut

Ainekset

dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
kananmuna
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
7–8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
luumumarmeladia
kananmuna voiteluun
voita sulatettuna
sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta taikinaan noin 2/3 osaa jauhoista. Lisää pehmeä voi ja alusta loput jauhot taikinaan. Lisää jauhoja sen verran että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa taikina 18 osaan ja pyöritä pulliksi. Kauli pullia keskeltä ohuemmiksi niin, että niistä tulee soikioita joiden päät ovat keskiosaa paksummat. Laita keskelle reilu tee-lusikallinen luumumarmeladia, taita taikinasoikio puolikuun muotoon paksut osat vastakkain. Sulje pulla juomalasin reunalla kevyesti painaen niin, että sauman ulkopuolelle jää noin 1 cm taikinaa huuliksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  4. Voitele kohonneet pullat keskeltä mutta jätä sauman ulkopuoliset pusuhuulet voitelematta. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  5. Sulata voi. Kastele pullien pusuhuulet voisulaan ja tämän jälkeen sokeriin.

Kommentit (4)

Vierailija

paljonko voita luumupusuihin?

Margariini

100  g alussa taikinaan ja toiset 100 gr lopussa omaan suuhun ;)!

Vierailija

Pusupulla on vanha juttu. Olen syönyt ensimmäisen kerran noin 45 vuotta sitten. Täytteenä oli omenahilloa. Leipurin urallani noin vuonna 2005 yritettiin elvyttää tuotetta. Asiakkaat eivät tunnistaneet tuotetta.

Pullat pystyyn

Itse tein puolet omena-kanelihillolla ja puolet luumulla. Hyviä oli kummatkin, ehkä tuo omenatäyte sopi paremmin omaan makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Meidän Perhe on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Nämä astetta terveellisemmät keksit onnistuvat koululaisiltakin. Ihana banoffeen maku syntyy maapähkinävoilla ja banaanilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeät banoffee-keksit

Ainekset

2
(yli)kypsää banaania
½
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
kananmuna
2
dl
pikakaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
kardemummaa
Koristeeksi
banaaniviipaleita ja/tai kuivattuja banaanilastuja, toffeekastiketta tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Muussaa banaanit kulhossa, joukkoon saa jäädä sattumia. Sekoita maapähkinävoi ja muna joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja ripottele leivinjauhe ja kardemumma tasaisesti päälle. Sekoita.
  3. Jaa taikina kymmeneksi nokareeksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä nokareet ohuemmiksi kekseiksi.
  4. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä pohjastakin. Anna jäähtyä hetki.
  5. Koristele keksit banaaniviipaleilla ja/tai murustetuilla banaanilastuilla. Lisää päälle toffeekastiketta tai maapähkinävoita.

Vinkki! Koristelemattomat keksit sopivat myös pienille lapsille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen vastaus talviseen sitrushimoon! Vuoraa leivät veriappelsiiniviipaleilla ja viimeistele ne mozzarellalla ja laventeliöljyllä. Tarjoa alkupalaksi tai sellaisenaan pieneen nälkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-mozzarellaleivät

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
Laventeliöljy
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
kuivattua laventelia
¼
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
3
veriappelsiinia
4
palloa
bufalamozzarellaa
2
dl
rucolaa
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin laventeliöljy. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti. Hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki öljyn aineet pieneen kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivät uuniritilälle ja pirskota niille oliiviöljyä. Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Hiero kuumien leipien pinta kuoritulla valkosipulinkynnellä.
  3. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Levitä viipaleet paahdetuille leiville. Aseta mozzarellat leiville ja valuta laventeliöljyä päälle. Viimeistele tuoreella rucolalla ja sormisuolalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Siideri mehevöittää pataleivän ja antaa taikinaan juuri sopivasti makeutta ja hapokkuutta. Voit tehdä ohjeella neljä pientä leipää tai yhden ison.

Huomaa, että pataleivän taikina saa tekeytyä hitaasti yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä leipää tai 1 iso
Valmistusaika
35 min + kohotus 12 t + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Siideri-pataleivät

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
2
tl
suolaa
½
tl
kuivahiivaa
4
dl
omenasiideriä
1
rkl
hunajaa
dl
kokonaisia hasselpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Kuumenna siideri 42-asteiseksi ja sekoita jauhoseoksen joukkoon. Lisää myös hunaja ja pähkinät. Peitä kulho tiiviisti muovikelmulla. Anna taikinan tekeytyä vähintään 12 tuntia.
  2. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja. Taittele reunoja muutamia kertoja taikinan keskelle, kunnes taikina tuntuu hieman napakammalta. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.
  3. Nosta neljä pientä uuninkestävää kannellista pataa tai yksi iso pata kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pyyhkäise kuumat padat öljyllä. Annostele taikina patoihin kauhalla ja peitä kannella.
  4. Paista pieniä pataleipiä uunissa ensin 15 minuuttia. Nosta kannet pois ja jatka paistamista vielä 5–8 minuuttia. Jos teet yhden ison pataleivän, paista sitä kannen kanssa 30 minuuttia ja ilman kantta 15 minuuttia.
  5. Kumoa kypsät leivät leivinliinan sisälle jäähtymään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan! Valkosipuliöljyssä paistetut palsternakkagnocchit ovat ovat herkkua ihan sellaisenaan.

Vinkki! Gnocchitaikinaa ei saa vaivata liian innokkaasti, vaan kaikki ainekset sekoitetaan juuri ja juuri sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + taikinan jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pähkinäiset palsternakkagnocchit

Ainekset

200
g
palsternakkaa (punnittu kuorittuna)
300
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda, punnittu kuorittuna)
3
keltuaista
1
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
valkosipulinkynttä
50
g
pekaanipähkinöitä
½
ruukkua
timjamia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä perunat ja palsternakka kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, kuori ja soseuta perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita loput ainekset nopeasti joukkoon.
  2. Pyöritä ohueksi (2 cm) tangoksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa noin 2 cm:n paloiksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  3. Keitä 3 litraa kiehuvaa vettä, mausta suolalla. Keitä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta ja siirrä kulhoon, jossa hieman oliiviöljyä. Voit myös nostaa gnocchit leivinpaperin päälle kuivumaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, rouhi pähkinät, irrota lehdet timjamista. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia minuutti. Lisää pähkinät, timjami ja gnocchit. Paista muutaman minuutin ajan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Tarjoa heti.

Kommentit (0)