Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3414 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Nämä prinsessa Leian kampausta muistuttavat pullat saavat paistua uunissa rapeiksi. Samalla täytteen sokeri paahtuu lähes nekkumaiseksi.

Lyypekkiläiset korvapuustit tunnetaan nimellä Frantzbrötchen. Trendikkäissä berliiniläisleipomoissa ne valmistetaan kylmäkohotetusta taikinasta ja leivonnaiset voivat olla kooltaan valtavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 25 min + kohotus ja jähmetys 3 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lyypekkiläiset korvapuustit

Ainekset

Taikinajuuri
2
dl
maitoa
20
g
tuorehiivaa
½
dl
puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
Lisäksi
8–8½
dl
puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
¾
tl
suolaa
2
kananmunaa
65
g
huoneenlämpöistä suolatonta voita
Kaulintaan
250
g
kylmää suolatonta voita
Täyte
2
rkl
juoksevaa kasvirasvaa
2
dl
sokeria
rkl
kanelia
Sokerisiirappi
1
dl
vettä
100
g
sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 37-asteiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää jauhot ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja laita lämpimään paikkaan 30 minuutiksi.

  2. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Sekoita munat ja pehmeä voi nokareina joukkoon. Lisää kupliva taikinajuuri ja sekoita ensin haarukkavatkaimella ja vaivaa sitten käsin, kunnes taikina on muodostunut.

  3. Kumoa löysä taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa käsin 5 minuuttia. Taikinan tulee olla sileää ja kimmoisaa. Laita taikina takaisin kulhoon ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, 1–2 tuntia.

  4. Ripottele kylmän voin päälle reilusti jauhoja. Kauli voi kahden leivinpaperin välissä 23 cm:n neliöksi. Laita voi leivinpapereineen jääkaappiin jähmettymään.

  5. Painele kohotetusta taikinasta ilmat pois ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Vaivaa, kunnes isoimmat ilmakuplat ovat hävinneet. Kauli 33 cm:n kokoiseksi neliöksi.

  6. Laita voi kulmittain kaulitun taikinan päälle. Taita taikinareunat voin peitoksi. Kauli taikina 20 cm x 30 cm:n suorakaiteeksi.

  7. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Toista kauliminen ja taittaminen vielä kaksi kertaa. Jos voi tuntuu pehmeältä, laita taikina hetkeksi jääkaappiin.

  8. Sekoita täytettä varten sokeri ja kaneli keskenään. Valmista sokerisiirappi. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut siirappimaiseksi. Jäähdytä huoneenlämmössä.

  9. Leikkaa taikina kahteen palaan. Laita toinen pala takaisin kylmään. Kauli taikina 40 cm:n kokoiseksi neliöksi ja voitele levy rasvalla. Ripottele pinnalle puolet kanelisokerista. Painele kanelisokeri kaulimella taikinan pintaan kiinni. Kääri taikina napakaksi rullaksi ja leikkaa kuuteen yhtä suureen palaan.

  10. Paina pullia yksi kerrallaan puisen lusikan tai kauhan varrella niin, että pullaan tulee syvä painauma, mutta taikina pysyy ehjänä. Litistä pullan reunat vielä käsin niin, että kierrekuvio tulee selvästi esille.

  11. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 20 minuuttia. Leivo toinen taikinapala samoin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  12. Paista pullia uunin keskitasolla 20–22 minuuttia. Voitele kuumat pullat sokerisiirapilla.

Vinkki Voin kaulinta onnistuu helpommin, kun leikkaat voipalan vaakatasossa puoliksi.

Kommentit (1)

Käyttäjä22252
Seuraa 
Liittynyt11.4.2020

Ei ole ehkä niin helppo miltä näyttää. Muoto vaikea saada ja valmistus tosiaan vie useamman tunnin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 336 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Munakasmuffinit maistuvat niin kylminä kuin uunituoreinakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakasmuffinit

Ainekset

5
kananmunaa
¾
dl
kermaa
1
dl
juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria
1
pkt (180 g)
savukinkkua
1
suippopaprika
1
ruukku tuoretta basilikaa
LISÄKSI
8
kpl
Amerikan muffinssivuokia

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, juustoraaste, jauho ja mausteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Laita kertakäyttöiset isot muffinivuoat muffinipellin koloihin.

  3. Paina kinkkusiivut vuokien sisälle kuin kupiksi. Kuutioi paprika, hienonna basilika ja jaa ne muffinivuokiin. Kaada päälle munaseosta. Paista uunissa 20–25 minuuttia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3414 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ei vuokaa, uunia eikä liivatetta! Hirmu helppo juustokakku sopii kaikkiin loppuvuoden juhliin. Sitrukset ja tuore rosmariini antavat siihen ihanan jouluisen säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
40 min + jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
voita
400
g
kandisokerikeksejä
2
tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
LISÄKSI
6–7
mandariinia tai satsumaa
1
valkuainen
1–2
rosmariininoksaa
½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pakastuspussissa kaulinta apuna käyttäen. Hienonna rosmariini. Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru esimerkiksi tarjottimelle tai laakealle vadille. Laita pohja jääkaappiin tunniksi kovettumaan.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös ranskankerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Laita tuorejuusto ja sokeri kolmanteen kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimilla kevyesti sekaisin, kunnes tuorejuusto on notkeaa. Kääntele kaikki täytteen ainekset varovasti yhteen.

  3. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin.

  4. Kuori mandariinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa mandariinit edelleen ohuiksi viipaleiksi. Laita lautaselle muutama arkki talouspaperia ja nostele viipaleet niiden päälle hetkeksi, kunnes irronnut mehu on imeytynyt.

  5. Erottele valkuainen omaan kulhoonsa ja vatkaa se kevyesti haarukalla vaahdoksi. Ota rosmariinista pieniä oksia, kasta ne valkuaiseen ja ripottele sokeria päälle.

  6. Viimeistele kakku mandariiniviipaleilla ja sokerihuurrutetuilla rosmariineilla. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3414 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Hirvi- tai peurapaisti onnistuu mainiosti jääpaistin menetelmällä, eli paistin voi nostaa suoraan pakastimesta uuniin. Aasialaisilla mausteilla ryyditetty makuliemi viimeistelee täydellisesti riistapaistin maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min + 4 t paistaminen ja 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Riista-jääpaisti aasialaisittain

Ainekset

1
kg
jäistä hirvi- tai peurapaistia
LIEMI
2
l
vettä
5
cm:n pala
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¼
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
2
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
LISÄKSI
4–8
paksoita
1
rkl
rypsiöljyä
KOOKOSRIISI
4
dl
jasmiiniriisiä
1
tlk (250 ml)
kookosmaitoa
2
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SOIJA-SEESAMIKASTIKE
dl
soijakastiketta
4
rkl
paahdettua seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
(1
punainen chili)

Työvaiheet

  1. Laita jäinen paisti uunivuokaan ja kypsennä 100-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Työnnä kahden tunnin jälkeen lihaan paistilämpömittari. Kypsennä 62-asteiseksi. Tällöin liha punertaa sisältä. Jatka paistamista, jos haluat lihasta kypsempää.

  2. Kun lihan lämpötila alkaa lähestyä haluttua, kiehauta vesi isossa kattilassa. Paloittele inkivääri ja kuori valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää loput liemen ainekset. Nosta kattila liedeltä.

  3. Upota paisti suoraan uunista kuumaan liemeen. Nesteen tulee peittää liha. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, siirrä kattila peitettynä kylmään ja anna lihan maustua liemessä vuorokauden verran.

  4. Leikkaa paksoit puoliksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista paksoit ensin leikkauspuolelta kauniin ruskeiksi. Käännä kasvikset, peitä pannu kannella ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  5. Valmista kookosriisi. Huuhtele riisi ja laita kattilaan. Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpö aivan pienelle, peitä kattila kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Jos käytät chiliä, viipaloi se joukkoon.

  7. Ota liha mausteliemestä, valuta hetki ja viipaloi tarjolle. Tarjoa lisäksi paksoita, soija-seesamikastiketta ja kookosriisiä. Koristele halutessasi viipaloidulla chilillä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.