
Nämä prinsessa Leian kampausta muistuttavat pullat saavat paistua uunissa rapeiksi. Samalla täytteen sokeri paahtuu lähes nekkumaiseksi.
Lyypekkiläiset korvapuustit tunnetaan nimellä Frantzbrötchen. Trendikkäissä berliiniläisleipomoissa ne valmistetaan kylmäkohotetusta taikinasta ja leivonnaiset voivat olla kooltaan valtavia.
Lyypekkiläiset korvapuustit
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä maito 37-asteiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää jauhot ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja laita lämpimään paikkaan 30 minuutiksi.
-
Yhdistä jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Sekoita munat ja pehmeä voi nokareina joukkoon. Lisää kupliva taikinajuuri ja sekoita ensin haarukkavatkaimella ja vaivaa sitten käsin, kunnes taikina on muodostunut.
-
Kumoa löysä taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa käsin 5 minuuttia. Taikinan tulee olla sileää ja kimmoisaa. Laita taikina takaisin kulhoon ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, 1–2 tuntia.
-
Ripottele kylmän voin päälle reilusti jauhoja. Kauli voi kahden leivinpaperin välissä 23 cm:n neliöksi. Laita voi leivinpapereineen jääkaappiin jähmettymään.
-
Painele kohotetusta taikinasta ilmat pois ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Vaivaa, kunnes isoimmat ilmakuplat ovat hävinneet. Kauli 33 cm:n kokoiseksi neliöksi.
-
Laita voi kulmittain kaulitun taikinan päälle. Taita taikinareunat voin peitoksi. Kauli taikina 20 cm x 30 cm:n suorakaiteeksi.
-
Taita kaulittu levy kolmeen osaan, kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Toista kauliminen ja taittaminen vielä kaksi kertaa. Jos voi tuntuu pehmeältä, laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
-
Sekoita täytettä varten sokeri ja kaneli keskenään. Valmista sokerisiirappi. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut siirappimaiseksi. Jäähdytä huoneenlämmössä.
-
Leikkaa taikina kahteen palaan. Laita toinen pala takaisin kylmään. Kauli taikina 40 cm:n kokoiseksi neliöksi ja voitele levy rasvalla. Ripottele pinnalle puolet kanelisokerista. Painele kanelisokeri kaulimella taikinan pintaan kiinni. Kääri taikina napakaksi rullaksi ja leikkaa kuuteen yhtä suureen palaan.
-
Paina pullia yksi kerrallaan puisen lusikan tai kauhan varrella niin, että pullaan tulee syvä painauma, mutta taikina pysyy ehjänä. Litistä pullan reunat vielä käsin niin, että kierrekuvio tulee selvästi esille.
-
Laita pullat leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 20 minuuttia. Leivo toinen taikinapala samoin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Paista pullia uunin keskitasolla 20–22 minuuttia. Voitele kuumat pullat sokerisiirapilla.
Vinkki Voin kaulinta onnistuu helpommin, kun leikkaat voipalan vaakatasossa puoliksi.
Ei ole ehkä niin helppo miltä näyttää. Muoto vaikea saada ja valmistus tosiaan vie useamman tunnin.