
Raikkaassa mansikkakakussa on nektariineja tuplasti, yksi satsi taikinassa ja toinen pinnalla.
Mansikka-nektariinikakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Tee yksi annos kakkutaikinaa ja levitä se tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Halkaise nektariinit, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Levitä nektariiniviipaleet vieri viereen taikinan päälle. Kypsennä kakkua uunissa 20 minuuttia.
-
Poista täytteeseen tulevista mansikoista kannat ja soseuta marjat sauvasekoittimella. Yhdistä jogurtti ja sokeri isossa kulhossa. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi ja sekoita se varovasti käännellen jogurttiin.
-
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi. Levitä 2/3 mansikkasoseesta toiselle pohjalle. Säästä loppu sose koristeluun. Lusikoi puolet jogurtti-kermaseoksesta mansikkasoseen päälle. Nosta toinen kakkupohja kanneksi ja lusikoi loppu jogurtti-kermaseos kakun kuorrutukseksi. Tee lopusta mansikkasoseesta lusikalla kiepautellen kierteitä kuorrutuksen pinnalle. Leikkaa koristeeksi tulevat nektariinit ja mansikat viipaleiksi kakun päälle.
Kakkutaikina
Ainekset
Työvaiheet
-
Vatkaa munat ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet ja sekoita ne voisulan kanssa varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.