
Koristeena voi käyttää marjojen lisäksi oman pihan syötäviä kasveja, kuten orvokkeja tai mansikan lehtiä.
Marjaisa vuokakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi hellävaroen käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa 10 minuuttia.
-
Kumoa vielä lämmin kakkupohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota paistopaperi varoen. Anna pohjan jäähtyä kokonaan.
-
Perkaa marjat ja leikkaa mansikat muutamaan osaan kulhoon. Sekoita rahka marjojen joukkoon. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele täytteeseen.
-
Leikkaa kakkupohja puoliksi. Lusikoi kolmasosa täytteestä suorakulmaisen, noin 20x30 cm kokoisen vuoan pohjalle ja nosta kakkupohja päälle. Toista samoin toinen kerros ja levitä loppu täyte kakkupohjan päälle.
-
Koristele kakun pinta marjoilla.