
Ihan ässä idea! Sujauta kanelipulliin marmeladikuulia.
Marmeladipullaässät
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito 40-asteiseksi eli hiukan kädenlämpöä kuumemmaksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola.
- Pehmennä voi mikroaaltouunissa. Lisää maitoseokseen puolet jauhoista. Alusta taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja notkea voi. Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa käsistä. Nostata taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinaa jauhoja apuna käyttäen. Kauli taikinalevy, joka on kooltaan 50 x 35 cm. Levitä levylle kanelikreemi. Taita taikinalevy kahtia kokoon 25 x 35 cm. Leikkaa taikinasta pitsaleikkurilla tai veitsellä 2–3 cm leveitä nauhoja. Levystä tulee noin 12 nauhaa.
- Kierrä nauhat S-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Kohota pullia 20 minuuttia. Kuumenna samalla uuni 225 asteeseen.
- Halkaise vihreät kuulat veitsellä. Voitele kohonneet pullat munalla. Paina kuulan puolikkaat pyöreä puoli ylöspäin syvälle kierteisiin.
- Paista pullia noin 10 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Vinkki! Jos käytät Fazerin Finlandia-marmeladikuulia, saat monen värisiä ässäpullia.