
Paistetun juustokakun valmistuksessa vaikeinta on odottaminen, sillä kakku on parhaimmillaan hyvin vetäytyneenä ja jääkaappikylmänä. Tässä kakussa maistuu viileän tyylikäs minttusuklaa.
Minttusuklaa-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.
-
Jauha keksit. Sulata voi ja sekoita se keksien joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja halutessasi hieman myös reunoille. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Rouhi suklaa ja sulata siitä ¾.
-
Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää loput aineet ja rouhittu suklaa. Lisää hieman jäähtynyt suklaa juustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan.
-
Paista kakkua uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin tunniksi uuninluukku raollaan. Irrota kakun reunat vuoasta varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Siirrä kakku jäähtyneenä jääkaappiin. Anna kakun vetäytyä 2–12 tuntia.