
Mokkapalaa muistuttava kakkupohja täytetään pikaisella marjahillolla ja mascarpone-vaahdolla. Mikä kätevintä, pohjataikinaa ei tarvitse vaahdottaa eikä vatkata.
Mokka-mustikkakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele ja jauhota kaksi irtopohjavuokaa (ø 20 cm). Kuumenna uuni 175 asteeseen.
-
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sulata voi. Sekoita voi, maito, kahvi ja munat kuiviin aineisiin.
-
Jaa taikina kahteen vuokaan. Paista kakkupohjia uunissa 35–40 minuuttia.
-
Valmista hillo. Laita marjat ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna, kunnes marjoista nousee höyryä. Lisää hillosokeri ja kaneli. Keitä hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja mascarpone. Sekoita puolet hillosta vaahtoon varovasti nostellen.
-
Siirrä toinen kakkupohja jäähtyneenä tarjoiluvadille. Levitä sille loput hillosta ja marjavaahto. Laita vaahdon päälle tuoreita marjoja. Nosta toinen kakkupohja päälle.
-
Rouhi suklaa kuorrutetta varten. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja lisää suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää voi antamaan kiiltoa.
-
Kaada kuorrute varovasti kakulle. Koristele erilaisilla tuoreilla marjoilla.