Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 228 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kahvinystävän mutakakku saa sopivasti ytyä pikakahvijauheesta. Ihanan helppo kakku on sekoittamalla valmis uuniin.

Vinkki! Jotta mutakakusta tulee tahmeaa, on tärkeää ettei munia ja sokeria vaahdoteta, vaan ne vain sekoitetaan keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mokkamutakakku

Ainekset

200
g
taloussuklaata
4
kananmunaa
dl
sokeria
200
g
voita
3
rkl
pikakahvijauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
½
dl
tummaa kaakaojauhetta
Koristeluun
2
tl
pikakahvijauhetta
dl
kahvipapumakeisia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.

  2. Rouhi suklaa veitsellä pieneksi rouheeksi ja laita kulhoon.

  3. Vatkaa munat ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin. Sulata voi kattilassa ja liuota pikakahvijauhe kuuman voin joukkoon. Kaada voi suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

  4. Lisää suklaaseos muna-sokeriseokseen huolellisesti sekoittaen. Lisää myös suola.

  5. Kääntele jauhot ja kaakaojauhe taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

  6. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mutakakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.

  7. Siivilöi pikakahvijauhetta kakun pinnalle ja koristele halutessasi kahvipapumakeisilla. Voit tarjota kakun kermavaahdon kanssa.

Vinkki Vaihda kermavaahto ranskankermaan. Yllättävä yhdistelmä toimii!

Kommentit (7)

Vierailija

Missä nykyään myydään kahvinpapumakeisia? Olen nähnyt niitä suklaakahvipapuja viimeksi useita vuosia sitten, mutta ei ainakaan viiteen vuoteen vaikka olen yrittänyt etsiä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä! Reseptin laatinut ruokatoimittaja oli ostanut kahvipapumakeiset Moccamatesta, Hakaniemen hallista (entinen Parhiala). Tällaisia erikoistuotteita voi löytyä myös verkkokaupoista ja pienistä karkkikaupoista. 

yx leipuri

"Olen nähnyt niitä suklaakahvipapuja viimeksi useita vuosia sitten"

Minä vielä kauemmin sitten, jsk nuorena, ne oli hyviä. Faser tai jkumuu vois ottaa ne tuotantoon.

Kahvisiirappi on hyvää, sitä olen tehnyt sopis varmaan tuohonkin kakkuun.

Cecilia

Järkyttävä määrä rasvaa.   Teen mutakakun ilman voita.  

Ts.

Suklaakahvipapuja löytyy irtokarkeista, ihan normi markettien valikoimista.

Hyi hemmetti

" Suklaakahvipapuja löytyy irtokarkeista "

Kuka oikeesti ostaa VIELÄ irtokarkeja?  Etenkin nyt pandemia-aikana, lapset lääppii niitä likaisilla käsillään (olen nähnyt), syö niitä ja voi laittaa takaisin ect.  Y Ä K.

Vierailija

"Reseptin laatinut ruokatoimittaja oli ostanut kahvipapumakeiset Moccamatesta, Hakaniemen hallista"

Toimittaja Rautio-Pakaste voisi ensi kerralla hankkia tarvikkeensa sellaisista paikoista että niitä olisi saatavilla vähän useammasta kuin yhdestä paikasta ja sekin Helsingissä. Vai onko tarkoitus että Glorian ruokareseptit palvelevat vain helsinkiläistä asiakaskuntaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.