Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Klassiset mokkapalat maistuvat vaihteeksi jäätelökakun muodossa. Älä unohda nonparelleja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 h + taikinalevyn (ja vuoan) jäähdytys + pakastukset 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mokkapalajäätelökakku

Ainekset

125
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
maitoa
Kuorrutus
75
g
voita
4
dl
tomusokeria
½
dl
vahvaa kahvia
2
rkl
kaakaojauhetta
Lisäksi
2
l
suklaajäätelöä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa iso uunivuoka (noin 25 cm x 35 cm) leivinpaperilla.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

  3. Levitä taikina vuoan pohjalle. Paista noin 15 minuuttia. Nosta pohja vuoasta ja anna jäähtyä. Anna myös vuoan jäähtyä.

  4. Leikkaa suklaajäätelöpaketit noin 10 osaan. Täytä vuoka paloilla. Tasoita pinta. Nosta jäähtynyt kakkulevy jäätelökerroksen päälle. Laita takaisin pakastimeen noin 30 minuutiksi.

  5. Tee kuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista, älä anna kiehahtaa. Siirrä levyltä ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes kuorrute paksuuntuu.

  6. Ota vuoka pakastimesta ja levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Siirrä vielä noin 15 minuutiksi pakastimeen, jotta kuorrute jähmettyy.

Kommentit (1)

Vierailija

No en kyllä ole ikinä keittänyt voi/kahvikuorrutetta. Ja tuolla ohjeella pohja tulee liian paksu, ellei sitä puolita ja jäätelö väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2862 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee ambrosia jo muutama päivä ennen herkuttelua, sillä se vain paranee kuvun alla jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-ambrosia

Ainekset

100
g
voita
15
pientä voikukannuppua
1
limetti
3
kananmunaa
2 ½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kermaa
KUORRUTE
3
rkl
limetin mehua
3
dl
tomusokeria
LISÄKSI
1
rkl
voita voiteluun
voikukkia koristeluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka
    (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata taikinaan tuleva voi ja anna sen jäähtyä. Huuhtele voikukat ja kuivaa ne varovasti pyyhkeellä. Raasta limetin kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu talteen.

  2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon voisula, kerma, 2 rkl limettimehua ja voikukat.

  3. Levitä taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uunissa 30–35 minuuttia. Anna sen jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista.

  4. Kuorruta kakku jäähtyneenä. Purista limetin mehu kulhoon ja sekoita tomusokeri joukkoon. Valuta kuorrutus kakulle. Koristele voikukilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Laitetaanko voikukan nuput taikinaan kokonaisina? Käytetään siis vielä aivan kiinni olevia nuppuja? Tänä keväänä olen päättänyt hyödyntää voikukkaa ruoanlaittoon. Tässä vielä yksi ohje!

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa! 
Kyllä juuri näin, käytetään mahdollisimman nuoria pieniä nuppuja, jotka eivät ole ehtineet avautua. Toivottavasti voikukkakokkailut onnistuvat! :)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2862 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Kuohkea ja keväisen raikas sitruunadrinkki on pika-apu ranskalaisen marenkipiirakan himoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapiiras lasissa

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
4
cl
sitruunamehua
4
cl
limoncelloa
4
cl
vaniljalikööriä (esim. Galliano)
2
cl
sokerilientä (ks. ohje)
4
cl
kuohukermaa
jääpaloja
SOKERILIEMI
1
dl
vettä
dl
sokeria
VIIMEISTELYYN
2
ohutta sitruunankuorisuikaletta

Työvaiheet

  1. Valmista sokeriliemi. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.

  2. Erottele valkuaiset. Purista sitruunamehu. Laita ainekset jääpaloja lukuun ottamatta cocktailravistimeen tai kannelliseen lasipurkkiin. Ravista kunnolla. Lisää jääpalat ja ravista 10 sekuntia. (Voit myös sekoittaa ainekset sauvasekoittimella ennen jäiden lisäämistä.)

  3. Annostele juoma teesiivilän läpi martini- tai coupette-laseihin. Koristele sitruunankuorella.

Vinkki Säilytä yli jäänyt sokeriliemi jääkaapissa myöhempää käyttää varten.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Helppo suklainen fudge syntyy kondensoidun maidon avulla, ja on valmista parin tunnin jähmettymisen jälkeen. Kun herkun päällystää mokkaisella kuorrutteella, riittää pienikin pala taltuttamaan makeanhimon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
35 palaa
Valmistusaika
30 min + 2 t jähmettyminen
Vaikeustaso
Helppo

Laku-mokkapala-fudge

Ainekset

FUDGEMASSA
200
g
maitosuklaata
200
g
taloussuklaata
1
tlk
kondensoitua maitoa
3
rkl
raakalakritsijauhetta (esimerkiksi Urtekram)
KUORRUTUS
50
g
voita
½
dl
kuumaa kahvia
n. 5
dl
tomusokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
rkl
raakalakritsijauhetta
LISÄKSI
lakritsinmakuisia strösseleitä
lakuja

Työvaiheet

  1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla (noin 20 cm x 25 cm).

  2. Rouhi suklaat kattilaan ja kaada päälle kondensoitu maito. Lisää lakritsijauhe.

  3. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Seosta ei tarvitse keittää pidempään.

  4. Kaada fudgemassa vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään vartiksi.

  5. Sulata voi kattilassa. Lisää loput kuorrutuksen aineet voimakkaasti sekoittaen. Levitä kuorrute fudgemassan päälle. Koristele heti strösseleillä ja lakuilla.

  6. Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 337 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Pavlova on täydellinen jälkiruoka, sillä sen täytteitä ja makumaailmaa on helppo varioida sesongin mukaan. Ja kananmunien keltuaiset, nekin hyödynnetään tällä kertaa täytteeseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Pavlova

Ainekset

Marenkipohja
4
valkuaista
dl
erikoishienoa sokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sitruunamehua
1
tl
maissitärkkelystä
Täyte
4
keltuaista
½
dl
(erikoishienoa) sokeria
2
rkl
sitruunamehua
2
dl
kuohukermaa
3
passiohedelmää
Koristeluun
sitruunamelissan lehtiä ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni (100-astetta kiertoilma, 120 astetta tasalämpö). Nosta halkaisijaltaan 25–30 cm:n kokoinen tarjoilualusta leivinpaperille ja piirrä paperiin alustan ääriviivat. Käännä leivinpaperi ympäri ja aseta pellille.
  2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset omiin metallikulhoihin. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa hetki jokaisen lisäyksen välissä. Kun kaikki sokeri on lisätty, vaahto on kiiltävää, ja siihen syntyy vatkaimista teräviä huippuja. Hiero nokaretta vaahtoa etusormen ja peukalon välissä. Jos vaahdossa tuntuu sokerikiteitä, jatka vatkaamista. Vatkaa lopuksi joukkoon valkoviinietikka, sitruunamehu ja maissitärkkelys.
  3. Nostele vaahto nuolijan avulla leivinpaperille ja levitä pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 25–30 cm:n kokoiseksi kiekoksi. Tee reunoista keskiosaa paksummat, jotta täytteelle muodostuu hieman kuppimainen tila. Älä tee pohjasta liian ohutta, ettei täyte kostuta sitä rikki. Kuivata marenkia uunissa 2 tuntia, kunnes se on pinnalta kuiva. Sammuta uuni, jätä luukku auki pikkulusikan avulla ja anna marengin jäähtyä rauhassa.
  4. Tee täyte vesihauteen avulla. Lisää pienen kattilan pohjalle noin 5 cm vettä ja kiehauta. Käännä keskilämmölle. Aseta teräskulho, jossa keltuaiset ovat, kattilan päälle niin, ettei kulhon pohja kosketa vettä. Kaada keltuaisten joukkoon sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisia ja sokeria, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. On tärkeää, että vatkaat reunoilta asti, etteivät keltuaiset kypsy kokkareiseksi. Nosta kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista hetki, kunnes seos on jäähtynyt. Vatkaa joukkoon sitruunamehu.

  5. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa vaahdoksi. Kääntele keltuaisvaahdon joukkoon.

  6. Nosta marenkipohja varovasti tarjoiluastialle. Ei haittaa, jos se hieman hajoaa reunoilta, marenki saa olla rustiikkisen näköinen. Kaada täyte pohjalle. Lusikoi päälle passiohedelmää, raasta sitruunankuorta. Koristele sitruunamelissalla ja kukilla. Tarjoa heti.

  7. Kypsä marenkipohja säilyy esimerkiksi kylmässä uunissa kosteudelta suojassa ainakin seuraavaan päivään.

Kommentit (0)