
Suklaa ja mustaherukat ovat klassinen yhdistelmä. Tällä kertaa ne maistuvat tyylikkäässä kääretortussa, jonka täytteessä on kevyt inkiväärin puraisu.
Vinkki! Valitse kuorrutukseen vähintään 70 prosenttia kaakaota sisältävä suklaa. Sen pieni kitkeryys sopii mustaherukalle.
Mustaherukka-suklaakääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa kääretorttupohja sitten puhtaalle leivinpaperiarkille.
-
Painele herukat tiheän siivilän läpi kulhoon kuorettomaksi soseeksi. Kuori inkivääri ja raasta herukkasoseeseen. Mausta sokerilla ja sekoita. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri levy tiukaksi rullaksi.
-
Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma ja voi. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lusikoi suklaakuorrute kääretortulle.