
Tee sokerihuurretut koristeet valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua, niin ne ehtivät kovettua.
Mustaherukka-suklaakakkuset
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin sokeroidut hedelmät. Pese viinirypäleet ja viikunat ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa viikunat lohkoiksi.
-
Sekoita valkuainen lautasella tasaiseksi. Lisää pieni ripaus suolaa, jolloin rakenteesta tulee notkeampi. Kasta hedelmät valkuaiseen. Pyörittele hedelmät sokerissa. Anna kuivua huoneenlämmössä ritilän päällä vähintään pari tuntia, jolloin pinnasta tulee kova.
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita nuolijalla kevyesti nostellen.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (koko noin 18 cm x 25 cm). Paista 225-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.
-
Soseuta mustaherukat ja mausta sokerilla. Vatkaa kasvirasvasekoite vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, valkosuklaa ja mustaherukkasose kulhossa. Nostele joukkoon vaahto.
-
Leikkaa kakkupohjasta kahdeksan annosmaljaan sopivaa pyöreää pohjaa. Kokoa maljoihin vuorotellen kakkupohjaa ja täytettä. Nosta kylmään pariksi tunniksi. Koristele sokeroiduilla hedelmillä, pakastekuivatulla mustaherukalla ja rouhitulla suklaalla.