Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 21.12.2023

Mustaherukka-suklaakakkuset

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee sokerihuurretut koristeet valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua, niin ne ehtivät kovettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + hyytyminen 2 t + koristehedelmien kovettuminen 2 t
Helppo

Mustaherukka-suklaakakkuset

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
munaa
¾
dl
sokeria
½
dl
perunajauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
½
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
dl
sulatettuja mustaherukoita
(3
rkl
sokeria)
1
dl
vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta
50
g
valkosuklaata
100
g
maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 11 %
SOKEROIDUT HEDELMÄT
100
g
viinirypäleitä
2–3
viikunaa
1
kananmunan valkuainen
ripaus suolaa
½
dl
siro erikoishienoa sokeria
KORISTEEKSI
3
rkl
pakastekuivattua mustaherukkaa
25
g
tummaa tai valkosuklaata

Vaiheet

  1. Valmista ensin sokeroidut hedelmät. Pese viinirypäleet ja viikunat ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa viikunat lohkoiksi.

  2. Sekoita valkuainen lautasella tasaiseksi. Lisää pieni ripaus suolaa, jolloin rakenteesta tulee notkeampi. Kasta hedelmät valkuaiseen. Pyörittele hedelmät sokerissa. Anna kuivua huoneenlämmössä ritilän päällä vähintään pari tuntia, jolloin pinnasta tulee kova.

  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita nuolijalla kevyesti nostellen.

  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (koko noin 18 cm x 25 cm). Paista 225-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.

  5. Soseuta mustaherukat ja mausta sokerilla. Vatkaa kasvirasvasekoite vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, valkosuklaa ja mustaherukkasose kulhossa. Nostele joukkoon vaahto.

  6. Leikkaa kakkupohjasta kahdeksan annosmaljaan sopivaa pyöreää pohjaa. Kokoa maljoihin vuorotellen kakkupohjaa ja täytettä. Nosta kylmään pariksi tunniksi. Koristele sokeroiduilla hedelmillä, pakastekuivatulla mustaherukalla ja rouhitulla suklaalla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kemut
Sokerileipuri
makea leivonta
leivonta
Mustaherukka
suklaakakku

Suosituimmat

Paras gluteeniton kantarellipiirakas

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Jäätelökahvi ”Affogato”

Lettukakku jauhelihatäytteellä

Vadelma-toffeejättiviineri

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini