Mustaherukka-valkosuklaa kakku
Ainekset
Työvaiheet
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi keksimuruun. Painele seos 17 cm kokoiseksi säädetyn reunavuoan sisälle tarjoilulautaselle.
Valmista mustaherukktäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustaherukat ja sekoita tuorejuusto ja tomusokeri mustaherukkasoseen joukkoon. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hieman ja lisää se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mustaherukkaseokseen. Kääntele mustaherukkaseos kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Pakasta puolen tunnin ajan.
Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää liivateliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää valkosuklaa koko ajan vatkaten. Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon.
Ota kakku pakastimesta ja irrota reunavuoka. Säädä vuoan koko 22cm kohdalle, kaada valkosuklaamousse vuokaan ja levitä niin, että se peittää mustaherukkakakun kauttaaltaan. Hyydytä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
Vinkki!
Öljyä ja tomusokeroi reunavuoka, kun valmistat valkosuklaamoussen, niin kakku irtoaa kauniisti vuoasta.
Olisin myös kaivannut ohjetta koristelusta, mikä kuvassa!
Kerma on pursotettu tulppaanityllalla ja mustaherukat pyöritelty tomusokerissa.