
Tämän tiikerikakun sisällä piilee marjaisa yllätys: mustaherukasta tehty raidoitus. Kakun kanssa tarjotaan porkkanakakusta tuttu päällys eli tuorejuustokuorrutus.
Mustaherukkatiikeri
Ainekset
Työvaiheet
-
Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Laita hetkeksi sivuun.
-
Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten.
-
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele seos taikinaan.
-
Ota noin 2 dl taikinaa erilleen. Sekoita siihen mustaherukkasose. Sekoita loppuun taikinaan kerma.
-
Laita leivinpaperisuikale pinnoitetun suorakaidevuoan (vetoisuus noin 1½ l) pohjalle. Laita reilu puolet vaaleaa taikinaa vuokaan. Nosta päälle herukkainen taikina. Peitä lopulla vaalealla taikinalla. Sekoita taikinaa kevyesti haarukalla.
-
Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Tee kuorrutus. Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää tomusokeri. Sekoita hyvin. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle tai tarjoa se kulhosta, jolloin jokainen syöjä voi itse laittaa kuorrutusta.
Onnistuuko myös gluteenittomana?
Luultavasti hyvä, mutta e i ole tiikerikakku.
Eihän tuo ole tiikerikakku!