
Fiinistä ulkonäöstään huolimatta kakku on vaivaton pyöräyttää. Muutama lehti ja kukka kruunaa koristelun.
Mustikka-kookoskakku
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (ø 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikinaan kookoshiutaleet. Kaada vuokaan.
- Kypsennä kakkua 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun puiseen tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen irrotusta.
- Mittaa kakun paistuessa kookosmaito, perunajauho, keltuainen ja sokeri kattilaan. Sekoita ja keitä noin 5 minuuttia tai kunnes kiisseli pulpahtaa ja sakenee. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaahto jäähtyneen kookoskiisselin joukkoon.
- Sekoita vesi, sokeri ja limettimehu pienessä kulhossa. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen. Kostuta alin kerros ja levitä sille neljännes kookoskiisselistä ja 2 dl mustikoita. Tee toinen kerros samoin. Kostuta ylin kerros.
- Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta 1 dl mustikoita ja 2 rkl sokeria sauvasekoittimella. Yhdistä varovasti käännellen kermavaahto, mustikkasose ja puolet kookoskiisselistä. Levitä kuorrutus lastalla rennosti kakun pintaan ja reunoille. Laita loput mustikat kakun pinnalle.