Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 31.8.2024

Mustikka-kookoskakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Fiinistä ulkonäöstään huolimatta kakku on vaivaton pyöräyttää. Muutama lehti ja kukka kruunaa koristelun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12
1 t + 45 min
Helppo

Mustikka-kookoskakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

8
dl
mustikoita (täytteeseen, kuorrutukseen ja koristeeksi)
Pohja
4
munaa
1½
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
kookoshiutaleita
Kookoskiisseli
4
dl
kookosmaitoa (extra smooth, esim. Santa Maria)
2
rkl
perunajauhoja
1
keltuainen
½
dl
sokeria
1
dl
kuohukermaa
Kostutus
1½
dl
vettä
2
rkl
sokeria
1
rkl
limetin mehua
Kuorrutus
3
dl
kuohukermaa
½
kookoskiisselistä
2
rkl
sokeria
Lisäksi
voita ja korppujauhoja kakkuvuokaan

Vaiheet

  1. Valmista pohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (ø 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikinaan kookoshiutaleet. Kaada vuokaan.
  2. Kypsennä kakkua 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun puiseen tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen irrotusta.
  3. Mittaa kakun paistuessa kookosmaito, perunajauho, keltuainen ja sokeri kattilaan. Sekoita ja keitä noin 5 minuuttia tai kunnes kiisseli pulpahtaa ja sakenee. Anna jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaahto jäähtyneen kookoskiisselin joukkoon.
  5. Sekoita vesi, sokeri ja limettimehu pienessä kulhossa. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen. Kostuta alin kerros ja levitä sille neljännes kookoskiisselistä ja 2 dl mustikoita. Tee toinen kerros samoin. Kostuta ylin kerros.
  6. Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta 1 dl mustikoita ja 2 rkl sokeria sauvasekoittimella. Yhdistä varovasti käännellen kermavaahto, mustikkasose ja puolet kookoskiisselistä. Levitä kuorrutus lastalla rennosti kakun pintaan ja reunoille. Laita loput mustikat kakun pinnalle.
Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
kookoskakku
juhli ja nauti
Kemut

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini