
Kesän mehevimmässä keikauksessa maistuvat mustikat ja nektariinit. Kakku saa viimeisen silauksensa basilikaöljystä.
Mustikka-nektariinikeikaus
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla (Ø n. 25 cm). Lohko nektariinit neljään osaan ja poista kivet. Laita lohkot vuokaan. Ripottele sokeri ja voi nokareina päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.
-
Tee sillä aikaa taikina. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Hienonna basilika. Lisää jauhoseos, basilika, mustikat ja kerma taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kypsennettyjen nektariinien päälle vuokaan. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja kypsennä kakkua 35–40 minuuttia.
-
Anna kakun jäähtyä noin 15–20 minuuttia. Laita tarjoiluvati vuoan päälle ja kiepauta kakku ylösalaisin vadille.
-
Laita basilikaöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
-
Ripottele mustikat ja pirskota basilikaöljyä kakulle tai tarjoa öljy erikseen.