Jäädytetty suklaa-juustokakku sai nimensä Nina Lincolnilta, joka oli 1960- luvulla kuuluisa malli ja formulakuljettaja Jochen Rindtin puoliso. Jouluksi klassikkokakku saa piparipohjan ja puolukkaraidat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10
40 min + 8 t
Helppo
Nina Lincolnin jouluinen jäädykekakku
Ainesosat
80
g (noin 12 kpl)
gluteenittomia piparkakkuja (Semper)
50
g
voita
Täyte
2
munaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1½
dl
sokeria
2½
dl
vispikermaa
100
g
tummaa suklaata
½
ps (100 g)
pakastepuolukoita
1½
tl
vaniljasokeria
Koristelu
100
g
tummaa suklaata
puolukoita, karpaloita ja boysen-marjoja
vaniljatankoja
mantelisuklaakuulia
Vaiheet
- Vuoraa pieni irtopohjavuoka (ø 18 cm) leivinpaperilla.
- Murenna piparkakut monitoimikoneessa. Sulata voi ja lisää joukkoon. Surauta piparit ja voi tasaiseksi muruksi. Painele piparkakkumuru vuoan pohjalle.
- Erota valkuaiset. Lisää joukkoon ½ dl sokeria. Vatkaa sähkövatkaimella seoksesta kova vaahto.
- Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja loput sokerista vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki kolme vaahtoa ja jaa se takaisin kolmeen kulhoon.
- Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa miedolla lämmöllä.
- Sulata puolet puolukoista ja soseuta ne.
- Lisää yhteen vaahtokulhoon jäähtynyt suklaasula, toiseen soseutetut puolukat ja viimeiseen vaniljasokeri.
- Kumoa kakkuvuokaan keksipohjan päälle kerroksittain suklaa-, vanilja- ja puolukkatäytettä. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.
- Ota kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
- Koristele pinta sulalla suklaalla, marjoilla, vaniljatangoilla ja kaakaojauheella.
Vinkki! Jos kakun ei tarvitse olla gluteeniton, tee pohja tavallisista piparkakuista.