Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kermapullaan saattoi tänä vuonna törmätä muulloinkin kuin laskiaisena. Tämä suomalaisesta laskiaispullasta ja italialaisesta maritozzo-täytepullasta inspiroitunut syysherkku täytetään keman lisäksi omenalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kermapullat

Ainekset

dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
½
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
tl
suolaa
1
kananmuna
7–8
dl
vehnäjauhoja
75
g
voita huoneenlämpöisenä
PINNALLE
1
kananmuna
OMENATÄYTE
5
kotimaista omenaa
dl
hillo-marmeladisokeria
1
rkl
vettä
KINUSKI-PÄHKINÄKUORRUTUS
2
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
fariinisokeria
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna, ja sekoita. Alusta jauhot taikinaan. Sekoita voi joukkoon alustamisen loppupuolella. Lisää vaivatessa jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

  2. Pilko omenat paloiksi siemenkotaa myötäillen. Leikkaa palat pieniksi kuutioiksi kattilaan. Mittaa joukkoon marmeladisokeri ja vesi. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen poreillen ilman kantta noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Kaada taikina pöydälle, pyöritä se pitkäksi tangoksi ja jaa 12 osaan. Pyörittele palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Anna kohota liinan alla n. 20 min.

  4. Sivele kohonneet pullat munalla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Anna jäähtyä noin tunti ennen täyttämistä.

  5. Rouhi pähkinät veitsellä ja paahda kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä pähkinät lautaselle, ja mittaa fariinisokeri ja kerma pannulle. Keitä seosta sekoitellen noin 7–8 minuuttia tai kunnes se paksunee kinuskimaiseksi. Ota pannu syrjään liedeltä. Sekoita joukkoon pähkinät, voi ja suola.

  6. Vatkaa pulien täytteeksi tuleva kerma vaahdoksi.

  7. Leikkaa pullista lakki irti. Lusikoi omenatäytettä pohjalle ja pursota tai levitä lusikalla kermavaahtoa täytteen päälle. Paina pullan lakki kevyesti paikalleen. Lusikoi kinuskipähkinäkuorrutusta pullan päälle.

Vinkki Koristele pullat halutessasi kuivatuilla omenasipseillä. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi uunipellille ja anna kuivua 50 asteessa noin 8–10 tuntia. Käännä lastuja kerran kuivatuksen aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.