Murskatuista täytekekseistä, ranskankermasta, kermasta ja tuorejuustosta valmistuu todella herkullinen kakku varsin nopeasti. Vain hyytymisen odotteluun tarvitaan malttia!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10 palaa
30 min + hyytyminen
Helppo
Oreokruunu
Ainesosat
Pohja
50
g
voita
200
g
oreokeksejä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
Täyte
150
g
oreokeksejä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
3
liivatelehteä
175
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
300
g
ranskankermaa
3
dl
kuohukermaa
3
rkl
maitoa
Koristeluun
1
dl
kuohukermaa
10
oreokeksiä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
Vaiheet
- Aloita kakun valmistaminen asettelemalla leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suorakaiteen malliset palat myös vuoan reunoille. Näin hyytynyt kakku on helpompi irrottaa vuoasta.
- Hienonna keksit joko monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai esimerkiksi perunansurvinta apuna käyttäen.
- Sulata voi ja lisää keksimurut voin sekaan. Sekoita hyvin. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
- Valmista täyte rikkomalla keksit reiluksi murskaksi käsin. Jätä odottamaan.
- Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon, jossa on kylmää vettä.
- Laita tuorejuusto ja tomusokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon ranskankerma.
- Jatka vatkaamista ja kaada samalla kuohukerma tuorejuusto-ranskankermaseoksen joukkoon. Vatkaa, kunnes seos on pehmeää vaahtoa.
- Kuumenna maito kattilassa. Purista liivatteista vesi pois. Kulhossa olleen veden voit nyt kaataa pois, et tarvitse sitä enää. Lisää liivatteet maidon joukkoon. Sekoita hyvin. Kun liivate on kokonaan sulanut, kaada maito vähitellen juustokakkumassan joukkoon koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
- Sekoita lopuksi keksimurut juustokakkumassan joukkoon.
- Kaada täyte vuokaan, tasoita ja peitä kelmulla. Aseta jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli, mutta vähintään neljäksi tunniksi.
- Ennen tarjoilua vatkaa vispikerma vaahdoksi. Pursota kakun päälle 10 palloa ja aseta jokaisen pallon päälle keksi.