
Karamellisoidut päärynät uppoavat mehevään jugurttitaikinaan.
Päärynäpiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Pese päärynät. Leikkaa ne neljäksi paksuksi viipaleeksi pituussuunnassa. Poista kanta viipaleista veitsellä.
- Sulata paistinpannulla fariinisokeria ja voita. Karamellisoi päärynöitä pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta, kunnes ne hieman kypsyvät ja saavat väriä. Jos päärynät eivät mahdu pannulle kerralla, annostele myös sokeri ja voi pannulle muutamassa erässä.
- Valmista taikina. Sulata voi. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään leivontakulhoon. Lisää haaleaksi jäähtynyt voisula jauhojen joukkoon.
- Riko munan rakenne toisessa astiassa. Sekoita joukkoon jugurtti ja maito. Lisää jugurttiseos muruseoksen joukkoon. Sekoita kauhalla tasainen taikina.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun lasagnevuokaan (25 cm x 35 cm) tai muuhun syvään leivinvuokaan. Painele kevyesti päärynäviipaleet taikinan päälle.
- Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.