
Hillotut inkiväärit ja inkiväärijauhe antavat tälle australialaiselle sokerikakulle pirteää makua. Valkuaisvaahdolla kuohkeutettujen kakkupohjien väliin laitetaan kermavaahtoa.
Pehmeä inkiväärikakku eli ginger fluff cake
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa kaksi kakkuvuokaa (Ø 20 cm) leivinpaperilla.
-
Siivilöi kuivat aineet kulhoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.
-
Vatkaa valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa paksuksi vaahdoksi. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, vatkaa lisäysten välissä. Jatka vatkaamista vielä 5 minuuttia.
-
Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon ja kääntele aineet varovasti keskenään taikinaksi. Lisää lopuksi siirappi.
-
Jaa taikina kakkuvuokiin. Kopauta vuokia varovaisen napakasti pöytää vasten, jotta isoimmat kuplat menevät rikki.
-
Paista kakkuja uunissa 18–20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja alkavat irrota vuoan reunoilta.
-
Kumoa kakut leivinpaperin päälle ritilälle. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se löyhästi kakun päälle.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se inkiväärien siirapilla. Kuutioi inkiväärit.
-
Laita yksi kakku paistopinta alaspäin kakkuvadille. Levitä puolet kermasta kakun pinnalle ja nosta toinen kakku päälle.
-
Levitä pinnalle loput kermasta ja koristele kuutioidulla inkiväärillä.