
Pekaani-karpalokeksien taikina pyöritellään palloiksi ja jäähdytetään hyvin ennen paistoa. Kylmät taikinapallot kypsyvät uunissa paksuiksi ja keskeltä pehmeän sitkeiksi kekseiksi.
Pekaani-karpalokeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita keksien valmistaminen sekoittamalla huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään sähkövatkaimella tai yleiskoneessa lapavatkaimella muutaman minuutin ajan.
- Kun voi ja sokerit ovat sekoittuneet hyvin, lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla koko ajan vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa, ja lisää ne sitten voi-sokeri-kananmunavaahdon joukkoon.
- Pese appelsiini erittäin hyvin ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti.
- Pilko paahdetut pekaanipähkinät pienemmäksi. (Pekaanipähkinät voi paahtaa kevyesti joko uunissa tai paistinpannulla. Anna niiden jäähtyä ennen taikinaan sekoittamista.)
- Lisää pekaanipähkinät ja kuivatut karpalot taikinaan ja sekoita vielä tasaiseksi.
- Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja jaa se noin 20 osaan. Pyöritä taikinapalat palloksi.
- Viilennä taikinapallot joko jääkaapissa parin tunnin ajan tai pakastimessa tunnin verran. Voit myös valmistaa taikinan etukäteen ja jättää pallot jääkaappiin yöksi. Pakasteessa taikinapallot säilyvät ilmatiiviisti pakattuna noin kuukauden verran.
- Aseta kylmät taikinapallot leivinpaperin päälle pellille siten, että niiden väliin jää hyvin tilaa.
-
Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Mikäli paistat keksejä taikinasta, joka on läpijäätynyt, anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin tunnin verran ennen paistamista.