
Kylmäkohotus antaa pullaan makua ja pehmeän rakenteen. Tästä jättipuustista riittää jaettavaa isollekin porukalle!
Perhepuusti
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää kananmuna, sokeri ja mausteet. Alusta noin 2/3 vehnäjauhoista taikinaan. Lisää voi ja loput jauhot. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli jääkaapissa kelmulla peitettynä.
-
Seuraavana päivänä vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla noin 5 minuuttia. Ota halutessasi pieni pala taikinaa ja letitä siitä koristeet pullan pinnalle. Jaa loppu taikina kolmeen palaan ja kauli ne noin ½ sentin paksuisiksi levyiksi. Laita yksi levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä sille 50 g voita, ½ dl sokeria ja 1 rkl kanelia. Laita toinen levy päälle ja levitä loput täytteet levylle. Nosta viimeinen levy kanneksi. Nipistele pullan reunat kauttaaltaan kiinni toisiinsa. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 1 tunti.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pullaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
-
Sulata pinnalle tuleva voi. Sivele hieman jäähtynyt pulla kauttaaltaan voilla. Ripottele sokeri kristallikuorrutteeksi.
Maidon voi laittaa kylmänäki, jos yön yli laittaa taikinan tulemaan.