
Älyttömän ihana neilikkakinuski aateloi piparipohjaisen suklaamoussekakun. Tässä on koko joulu yhdessä kakussa!
Pipari-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
-
Jauha piparkakut teholeikkurissa tai kaulimen avulla muruiksi. Sulata voi ja sekoita murujen joukkoon. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen (ø 22–24 cm) kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 5 minuuttia uunissa.
-
Tee täyte. Paloittele suklaat lämmönkestävään kulhoon ja sulata liedellä vesihauteessa silloin tällöin sekoitellen. Anna suklaasulan hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä täytteen ainekset. Sekoita joukkoon piparkakkumauste ja suola.
-
Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista, mielellään seuraavaan päivään. Koristele boysenmarjoilla.
-
Mittaa kaikki neilikkakinuskin ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoitellen noin 8 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Anna hieman jäähtyä ja kaada osa kakun päälle. Tarjoa kakku lopun kinuskin kanssa.