
Kuorrutetut piparit maistuvat nyt leivosten muodossa. Jos rakastat taikinaa enemmän kuin paistettuja pipareita, nämä bebet ovat sinua varten! Värin ja maun salaisuus on ripaus joka sokeripussista.
Voit paistaa bebeleivospohjat kertakäyttövuoissa tai metallisissa leivosvuoissa. Alumiiniset kertakäyttövuoat ovat käteviä, koska niitä ei tarvitse voidella. Ne voi myös pestä ja käyttää uudelleen.
Tee bebet kuorrutusta vaille valmiiksi jääkaappiin jo päivää tai kahta ennen tarjoamista. Kun täyte on täysin jähmettynyt, kuorrutus säilyy valumatta.
Säilytä bebet suljetussa rasiassa, jotta niihin ei tartu tuoksuja.
Piparkakkubebet
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kylmä voi, sokeri, jauhot ja mausteet monitoimikoneen kulhoon. Aja leikkuuterällä muruiksi. Lisää muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voit valmistaa taikinan myös ilman monitoimikonetta vaahdottamalla pehmeän voin ja sokerin. Lisää sitten muna ja yhdistetyt kuivat aineet.
- Painele palat taikinaa jauhotetuin sormin 16 vuoan pohjalle ja reunoille. Kertakäyttövuokia ei tarvitse voidella.
- Nosta vuoat tarjottimella jääkaappiin vähintään tunniksi. Jos teit taikinan vaahdottamalla, anna taikinan jähmettyä vuoissa kolme tuntia, niin se pysyy paistettaessa vuokien reunoilla.
- Paista pohjia 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarkkaile, etteivät ohuet reunat pääse palamaan.
- Mittaa kerma, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä anna kiehua, vaan nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
- Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kevyesti sähkövatkaimella. Lisää jäähtynyt kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
- Irrota jäähtyneet pohjat vuoista. Täytä ne kermatäytteellä ja tasoita pinta. Anna leivosten jähmettyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
- Mittaa tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet ja siirappi. Lisää kylmää vettä tippa kerrallaan, kunnes kuorrutus on notkeaa mutta vielä paksua. Levitä kuorrute leivosten pinnalle.
- Tee toinen toinen kuorrutus sekoittamalla tomusokerin joukkoon tilkka vettä. Siirrä kuorrute pieneen pakastepussiin ja leikkaa pussin kulma auki.
- Valuta kuorrutusta kolme kapeaa viirua kunkin leivoksen päälle. Vedä cocktailtikulla viirujen päältä vastakkaisiin suuntiin, kunnes kuorrutus marmoroituu. Voit tehdä valkoisella kuorrutuksella myös tähti- tai kuusikuvioita bebejen pinnalle. Viimeistele halutessasi kultageelillä (ks. kuva).
Piparia siellä, piparia tuolla, piparia täällä, piparia siellä ja täällä... Arvostaisin paljon enemmän sellaisia uusia joulureseptejä, jotka eivät aina olisi "omaperäisesti" piparkakun makuisia.
Kertakäyttövuoka, joka käytetään uudelleen?? Siis onko kerta liikaa?
Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, rakastan bebejä ja niiden valmistus on mukavaa näpräämistä.
Tavallisiin bebeihin kuuluu ehdottomasti vattuhillonokare, jotenka näihin voisi laittaa vaikka omenakanelimarmeladia.
Tuo neloskohta oli mulle ahaa-elämys, joka pitää kirjoittaa ohjeeseenI ylös 👌
Silikoniset muffinivuoat ovat oivallisia myös bebejen pohjiin. Ei tarvi myöskään voidella ja pohjat solahtavat hienosti pois niistä. Kertakäyttövuoille 👎
Kiitos kommentistasi!
Kertakäyttöiset vuoat ovat tosiaan vinkiksi niille leipureille, joilla ei ole pestäviä vuokia kotonaan. Niistä alumiiniset voi pestä ja käyttää uudelleen. Tai vähintään laittaa metallinkeräykseen. Kartonkiset lujat vuoat toimivat tässä myös.